13 noiembrie 2015


Sărbători de iarnă cu instalaţii luminoase învechite, din cauza consilierilor liberali 
·        Aleşii PNL s-au împotrivit alocării de bani de la buget pentru primenirea iluminatului ornamental, vechi de 5 ani, de la bradul din centrul Sucevei.    
·        „Este păcat că se politizează lucrurile, asta este realitatea”, a declarat primarul Ion Lungu, care precizat că ornate urmau a fi şi cartierele Obcini, Zamca şi Iţcani. 
În municipiul Suceava, Iluminatul pentru Sărbătorile de iarnă va fi funcţional începând cu 1 Decembrie, a anunţat primarul Ion Lungu, precizând că, deja de câteva zile, a început montarea instalaţiilor şi amplasarea ornamentele în întreaga reşedinţă de judeţ. Potrivit edilului şef, folosite vor fi aceleaşi instalaţii, vechi de 5 ani, deoarece propunerea privind achiziţionarea unora noi nu a trecut de votul consilierilor locali. În aceste condiţii, din unele economii la bugetul local, la capitolul obiecte de inventar, de iluminat specific se vor putea bucura locuitorii cartierului „George Enescu”. „Este păcat că se politizează lucrurile, asta este realitatea. Ne-am dorit ca, în acest an, să schimbăm ornamentele de la bradul de pe esplanada Casei Culturii, pentru că acestea au o vechime de peste 5 ani. Aşa după cum se ştie, domnii consilieri locali nu au aprobat propunerea mea. Astfel, din sumele pe care le-am avut pe obiecte de inventar, rămase din execuţie, de la începutul anului, am reuşit să mai cumpărăm câteva ornamente, să le pune pe Bulevardul , cartier care nu a avut parte de acestea până acum”, a reliefat Ion Lungu, care a adăugat că municipalitatea organizează şi tradiţionalul Târg de Crăciun, căsuţele pentru producători şi comerciali fiind aduse pe esplanada Casei Culturii. În şedinţă a deliberativului local, primarul Sucevei a propus alocarea sumei de 250.000 de lei din bugetul municipal pentru achiziţionarea de ornamente şi instalaţii luminoase destinate Sărbătorilor de iarnă. Ion Lungu şi-a susţinut iniţiativa prin aceea că instalaţiile existente sunt întreţinute şi reparate în fiecare an, punctând că, totuşi, există un deficit de iluminat ornamental în  cartierele „George Enescu”, Obcini şi Zamca.
 Lucian Harşovschi, viceprimar din partea PNL, a făcut un amendament prin care a propus ca banii respectivi să meargă la Fondul de rezervă al bugetului.  „Este nevoie în fiecare an (de instalaţii n.r.) - suntem conştienţi -, în fiecare cartier, inclusiv în Iţcani. Însă, cred că această sumă de 250.000 de lei ar trebui să o lăsăm la Fondul de rezervă, iar ulterior să vedem cum pot fi folosiţi aceşti bani”, a spus, la acea dată, Lucian Harşvoschi.