02 noiembrie 2015


După 25 de ani,
Primul cămin modern, ridicat cu fonduri europene, inaugurat la Liceul cu Program Sportiv din Suceava
·        Pentru cazare şi masă, elevii sportivi plătesc până la 450 de lei pe lună, având baie cu cabină de duş în fiecare cameră şi acces la spălătorie.
·        Atât pentru Liceu, cât şi pentru comunitatea, este un lucru bun că, după 6-7 ani, lucrările de aici sunt pe finalizate”, a declarat primarul Ion Lungu.
Ieri, în prezenţa primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, reprezentaţilor constructorului, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Local şi unităţii şcolare, a fost inaugurat un nou cămin, construit cu fonduri europene, la Liceul cu Program Sportiv din reşedinţa. Ion Lungu, edilul-şef sucevean a precizat că darea în folosinţă a obiectivului are loc înaintea celorlalte investiţii, cu finalizarea programată pentru mijlocul lui noiembrie, deoarece, până în prezent, elevii Liceului erau cazaţi, „în condiţii improprii”, în vechiul internat. „Atât pentru Liceu, cât şi pentru comunitatea, este un lucru bun că, după 6-7 ani, lucrările de aici sunt pe finalizate. Avem un cămin modern, cu condiţii optime de cazare, cu băi moderne şi amenajări speciale pentru tinerii cu handicap, conform nomelor europene”, a reliefat Ion Lungu.  Gheorghe Lazăr, inspector şcolar general a subliniat că noile condiţii oferite de Liceul cu Program Sportiv sunt unele etalon în judeţul Suceava, dar nu numai, de aceea aşteptate sunt şi performanţe pe măsură. 
„Este important că 94 de elevi vor avea condiţii foarte bune de cazare. Aceştia stau câte 4 într-o cameră cu grupuri sanitare proprii, unde pot să facă baie după antrenamente”, a subliniat  Gheorghe Lazăr, apreciind că deşi multe internate au fost renovate până acum, este unicul cămin şcolar ridicat din temelii în ultimii 25 de ani. Corneliu Vornicu şeful Comisiei pentru sport din Consiliul Local a remarcat că, în raport cu condiţiile oferite până acum, rezultatele elevilor Liceului cu Program Sportiv au fost peste aşteptări. 
„La momentul reluării investiţiei, speranţa a renăscut, deoarece acesta era singurul liceu din ţară care nu avea niciun fel de bază sportivă, pentru a-şi desfăşura activitatea”, a spus Corneliu Vornicu, exprimându-şi speranţa că, la anul, de la bugetul local vor fi alocate fonduri pentru omologarea terenului de fotbal, prins în proiect fără tribune şi vestiare. Dumitru Popescu, directorul SUCT Suceava şi-a manifestat satisfacţia că firma constructoare reuşeşte ca în luna noiembrie să încheie atât execuţia de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, cât şi proiectul de închiderea a platformelor neconforme de deşeuri menajere din judeţ. Profesorul Ioan Radu, directorul Liceului cu Program Sportiv a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea importantului proiect de la unitatea şcolară pe care o conduce. „Astăzi am făcut un prim pas important prin darea în folosinţă a internatului. Sperăm ca în cel mai scurt timp să-i parcurgem şi pe ceilalţi, cu finalizarea amfiteatrului, cantinei şi trenului de fotbal, în aşa fel încât la sfârşitul anului elevii noştri să beneficieze de toate condiţiile pe care şi le-a propus proiectul Campusului şcolar”, a evidenţiat profesorul Ioan Radu. Pentru cazare şi masă, elevii sportivi plătesc până la 450 de lei pe lună, având baie cu cabină de duş în fiecare cameră şi acces la spălătorie pentru haine şi lenjerie. După perioadă de 7 ani de stagnare, prin demersuri ale primarului Ion Lungu la Agenţia de Dezvoltare Nord Est, lucrările de la Campusul  şcolar de la Liceul cu Program Sportiv au fost reluate cu finanţare europeană de la stadiu fizic de executarea lucrărilor de 48% şi valoarea achitată de 38%.