11 noiembrie 2015


Gard despărţitor în Bazar
·        Amenajarea separă Bazarul va separa partea publică de cea privată a Complexului comercial, aceasta din urmă funcţionând fără autorizaţie pentru desfăşurarea de activităţi comerciale.
·          „Noi am avea competenţă de control doar dacă ar fi autorizat, însă nimeni nu a venit să solicite autorizaţie  de la Primărie”, a opinat primarul Ion Lungu.  
Consiliul Local Suceava a votat disponibilizarea unei sume de 115.000 de lei, în scopul amenajării unui gard despărţitor în Complexul comercial „Bazar”. Potrivit lui Ion Lungu, noua amenajare ar avea menirea de „limitare a activităţii bazarului public de cea a bazarului privat”, ca una dintre condiţiile impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, în vederea redeschiderii Complexului comercial din Lunca Sucevei. „S-a înţeles greşit că acel bazar este în subordinea noastră, însă noi nu avem nicio legătură cu acesta. Nu este autorizat de către Primărie, iar realizarea acestui grad trebuie făcută, pentru a putea redeschide Bazarul”, a reliefat ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Aleşii locali s-au arătat miraţi că aşa-zisul Bazar privat - care este amplasat pe un teren proprietate particulară -, funcţionează fără autorizaţie eliberată de Primărie, interesându-se şi căror instituţii le revin atribuţii privind executarea controlului în situaţii de acest fel. „Noi am avea competenţă de control doar dacă ar fi autorizat, însă nimeni nu a venit să solicite autorizaţie de la Primărie”, a subliniat şeful executivului local, opinând că verificări ar putea face ANAF sau Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Lungu a precizat că în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 a fost prinsă suma de 235.000 de lei care, printre altele, este folosită pentru dotarea cu un sistem de limitare şi stingere a incendiilor, cât şi pentru întocmirea raportului de expertiză care va servi la autorizarea pe linie de PSI.  De asemenea, pe lângă mutarea a 150 de chioşcuri, care împiedică accesul autospecialelor de stingere a incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a mai solicitat  înlăturarea improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice de alimentare a spaţiilor comerciale şi efectuarea de exerciţii de alarmare cu funcţionarea în integralitate a hidranţilor. „Sunt multe probleme pe linie de ISU,  aşa cum se întâmplă şi la nivel naţional, iar dacă se aplică toate reglementările, jumătate din ţară trebuie închisă”, a conchis Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.