20 noiembrie 2015

Cu încă peste 2,4 milioane de lei, prin PNDL,
Lucrările de modernizare a Zonei centrale a Sucevei,   în prelungirea „pietonalului pentru maşini”, continuă
·        Pe segmentul stradal pe care se află clădirea Parchetelor şi Muzeul Bucovinei va fi  turnat un covor asfaltic, acesta nemaifiind amenajat cu dale de granit, la fel ca perimetrul Palatului Administrativ.
·        Cu toate că suprafaţa din faţa sediului CJ şi Prefecturii trebuia să fie rezervată  exclusiv pietonilor, din cauza traficului deosebit de aglomerat, aceasta este deschisă şi circulaţiei autoturismelor.
Primăria municipiului Suceava a încheiat un contract suplimentar în cadrul proiectului de reabilitare a Zonei centrale, cu finanţare acordată prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Naţională (PNDL). În baza acestuia, Suceava va beneficia de încă 2,43 de milioane de lei, care se adaugă sumei virate în luna august, una de 136.931 de lei,  bani cu care vor fi demarate lucrările următoarei etape de modernizare. Ion Lungu, primarul Capitalei de judeţ relevă că intervenţiile vor cuprinde porţiunea din strada „Ştefan cel Mare”, cuprinsă între intersecţia cu strada Metropoliei şi intersecţia cu strada „Ana Ipătescu”. Pe segmentul respectiv, pe care se află clădirea Parchetelor şi Muzeul Bucovinei, va fi  turnat un covor asfaltic, şi nu va fi placat cu dale de granit, la fel ca împrejurul Palatului Administrativ, în care funcţionează Consiliul Judeţean şi Prefectura.  În şedinţa ordinară din această lună, Consiliul Local va aproba rectificarea bugetului local cu suma amintită, după care va fi demarată procedura de organizarea a licitaţiei pentru desemnarea firmei constructoare. În afara finanţării din proiectului mare rămâne porţiunea de infrastructură rutieră aferentă Palatului de Finanţe, pe strada „Vasile Bumbac”, de la intersecţia cu strada „Ştefan ce Mare”, până la Palatul Administrativ. „Pentru aceasta din urmă sperăm să găsim o altă sursă de finanţare. Iată că, pe bucăţi, reuşim să finalizăm modernizarea Zonei centrale a municipiului”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. La jumătatea lunii octombrie, autorităţile sucevene au inaugurat lucrarea de modernizare a perimetrului aferent Palatului Administrativ, din lucrarea generoasă de reabilitarea a Zonei centrale a urbei reşedinţă.  Deşi contractul de lucrări a fost semnat până la finele anului, constructorul a promis că va termina execuţia pe 30 septembrie, însă şantierul a fost ridicat pe 15 octombrie. Cu toate că suprafaţa din faţa Palatului Administrativ trebuia să fie exclusiv pentru pietoni, în acest sens fiind placată cu dale de granit, din cauza traficului deosebit de aglomerat, aceasta este deschisă şi circulaţiei autoturismelor. La origine, proiectul viza modernizarea infrastructurii stradale urbane şi a sistemului de iluminat public pe străzile „Ştefan cel Mare”, „Vasile Bumbac”, „Libertăţii” şi pe Aleea Nucului. Prevăzută era înlocuirea a 41 de stâlpi ai sistemului de iluminat public, iniţial documentaţia fiind depusă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, cu sediul la Piatra Neamţ.