10 noiembrie 2015


Peste 3.700 de suceveni înscrişi, anul acesta, la ajutorul de şomaj
·        Conform AJOFM, măsurile active de ocupare au condus la angajarea, în primele 3 trimestre ale anului, a 17.815 persoane.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava are în evantaiul de preocupări prioritare inclusiv stabilirea dreptului la plata indemnizaţiei de şomaj pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă, dar şi pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ. Astfel, conform unei informări a AJOFM, în cele dintâi 9 luni ale anului 2015, înscrişi la ajutor de şomaj au fost peste 3.700 de suceveni neocupaţi. „În cursul acestui an au beneficiat de stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj şi de asistare în vederea reinserţiei pe piaţa muncii, un număr de 3.701 de persoane”, se precizează în informarea citată, adăugându-se că toţi cei în cauză au fost informaţi cu privire la serviciile de ocupare accesibile pe linia facilitării accesului la o slujbă disponibilă.
Ocuparea prin măsuri active a persoanelor care s-au adresat pentru a beneficia de sprijin în căutarea unui loc de muncă a fost un important obiectiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava în primele 3 trei trimestre ale anului 2015. „Asistarea persoanelor care s-au adresat Agenţiei în vederea găsirii unui loc de muncă a condus la ocuparea, în acest stadiu, a unui număr de 17.815 persoane”, se reliefează în materialul AJOFM, semnat de directorul executiv Mirela Adomnicăi. Sucevenii interesaţi au fost asistaţi, de asemenea, în scopul găsirii unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, implicit al facilitării liberei circulaţii pe piaţa europeană a muncii. Conform datelor transmise de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava în primele trei trimestre ale anului 2015, de consiliere în acest sens au avut parte 520 persoane care au apelat la mobilitate în Spaţiul Economic European. Totodată, eliberate au fost şi 80 de formulare europene în domeniul securităţii sociale, solicitate de către lucrătorii emigranţi.