13 noiembrie 2015


Primarul Lungu salută nominalizarea lui Cioloş
·        Mă bucur că a ajuns în fruntea ţării un prim ministru care are expertiză europeană şi sper ca lucrurile care ţin de acest segment să se îndrepte cât mai repede”, a spus şeful executivului sucevean.
Pe 17 noiembrie, la sediul Primăriei Suceava vor avea loc consultări cu specialiştii Agenţiei pentru Dezvoltare Nord Est, tema întâlnirii fiind „Oportunităţi de finanţarea europeană în perioada 2014-2020”. „Noi avem deja un portofoliu de proiecte şi mă bucur că vin expres cei de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, prilej cu care vom face o trecere în revistă a acestora”,  a subliniat  edilul-şef sucevean.
Şeful administraţiei locale crede că nominalizarea fostului comisar european Dacian Cioloş pentru a prezenta în Parlament noua formulă guvernamentală este de salutat. Lungu este de părere că deja s-au pierdut 2 ani din programarea 2014-2020 şi îşi exprimă speranţa că, prin experienţa pe care o are, viitorul premier va impulsiona demersurile de accesare a programelor europene. „Mă bucur că a ajuns în fruntea ţării un prim ministru care are expertiză europeană şi sper ca lucrurile care ţin de acest segment să se îndrepte cât mai repede, pentru că, iată, am pierdut 2 ani de zile. A trecut 2014 şi 2015 şi, din păcate, nu se întâmplă nimic”, a specificat Ion primarul municipiului Suceava. Ion Lungu declara că, autorităţile locale din municipiul Suceava au, pentru programare europeană 2014-2020, un portofoliu de propuneri de proiecte în valoare de circa 158 de milioane de euro. La întâlnirea cu reprezentanţii ADRNE accent se va pune, în principal, pe Axa VI „Reabilitarea şi modernizarea reţelelor de drumuri de importanţă regională şi locală, centuri”, în cadrul căreia, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord Est este prevăzută suma de 113,4 milioane de euro. Beneficiarii finanţării sunt autorităţile publice locale, dar şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, cum este Zona Metropolitană Suceava.