27 noiembrie 2015

Cotă dublă de benzină pentru maşinile de serviciu de la Primăria Suceava 
·        Primarul, cei doi viceprimari şi şefii direcţiilor au la scară 5 autoturisme, acestea putând a se alimenta cu maxim 250 de litri de combustibil pe lună.     
Consiliul Local a aprobat normele lunare de consum pentru autoturismele aparţinând Primăriei  Suceava. Astfel, acestea vor putea fi alimentate cu maxim 250 de litri de combustibil pe lună, cotă care a fost valabilă până în 2010, an în care, din cauza crizei economice, Guvernul Boc a obligat la înjumătăţirea consumului.  „Până acum, consumul era de 125 de litri pe lună şi autoturism, şi am propus o dublare, la 250 de litri de combustibil lunar. Am văzut  că alte instituţii şi-au aprobat un consum lunar de 300-400 de litri, cum ar fi Consiliul Judeţean, dar care are o suprafaţă mai mare de parcurs şi trebuie să meargă mai mult pe teren. Eu cred că este corectă stabilirea unui consum de maxim 250 de litri de combustibil pe lună, pentru că nu este obligatoriu să fie consumată toată această cantitate”, arată Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene, adăugând că autoturismele respective deservesc aparatul de specialitate al primarului, cât şi direcţiile de specialitate ale Primăriei. Astfel, primarul, cei doi viceprimarii şi şefii direcţiilor au la scară un total 5 maşini.      

Reamintim că deliberativul judeţean a aprobat majorarea cotelor de consum, pentru autoturismele executivului judeţean, stabilită fiind o cantitate maximă lunară de 450 de litri, iar pentru cele ale instituţiilor subordonate una de cel mult 250 de litri pe lună.  Plafonarea cotei de combustibil a fost impusă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2010 privind limitarea cheltuielilor publice, printre care şi cele ale autorităţilor administraţiei publice locale şi ale altor instituţii  ale statului.