21 noiembrie 2015

Datorii istorice de peste 32 de milioane de lei, recuperate de Finanţele Publice  
·        AJFP a aprobat 722 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante, valoarea acestora fiind de 58,36 de milioane de lei.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava implementează un management performant al arieratelor, acordând de facilităţi la plata acestora din urmă, prin aplicarea măsurii de eşalonare a achitării sumelor recuperabile, informează instituţia suceveană. Conform raportului privind activitatea AJFP Suceava, toate acestea constituie o preocupare prioritară, în primele 9 luni ale anului 2015, accelerarea recuperării arieratelor fiind caracterizată prin identificarea şi concentrarea eforturilor de colectare pe arieratele mari si recente. Astfel, până la 1 octombrie a anului în curs, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a aprobat 722 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante, valoarea acestora fiind de 58,36 de milioane de lei. Din total, în intervalul 1 ianuarie-30 septembrie 2015, conform graficului, încasările din arierate au însumat 31,57 de milioane de lei.


S-au luat măsuri pentru accelerarea recuperării arieratelor, îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor în cadrul executării silite, precum şi a celor de insolvabilitate şi stabilire a răspunderii solidare, se arată în informarea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava. Arieratele constau în obligaţiile financiare ajunse la scadenţă şi neachitate. Arieratele sunt datoriile a căror dată scadentă a fost depăşită cu 90 de zile.