25 noiembrie 2015

Contractul de asfaltare, semnat la venirea iernii 
·        După 8 luni de la iniţierea licitaţiei, şi mai multe contestaţii, contractul bianual de reparaţii şi întreţinere a străzilor a revenit asocierii de firme SUCT, Florconstruct, Con Bucovina şi Agacon. 
·        În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016, la acest capitol propunerile de alocări sunt în valoare de 21,8 milioane de lei.
În prag de iarnă, Primăria municipiului Suceava a reuşit să semneze contractul pentru delegarea serviciului de reparaţii şi întreţinere a străzilor. Procedura de organizare a licitaţiei a demarat încă din ianuarie 2015, din cauza contestaţiilor, vechiul contract, care a expirat în luna august, fiind prelungit până în prezent. Contractul atribuit asocierii de firme SUCT, Florconstruct, Con Bucovina şi Agacon este în valoare de 28 de milioane de lei şi este semnat pentru o perioadă de 2 ani, în aşa fel încât Primăria să-şi poată face şi aplica o strategie în domeniu. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor, în vederea menţinerii parametrilor geometrici ai suprafeţelor carosabilului şi a îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului rutier din municipiul Suceava.„În sfârşit, după 10 luni de zile, s-a semnat contractul de asfaltare. Noi am pornit licitaţia în luna ianuarie, contractul a expirat în august, dar au fost contestaţii. Valoarea contractului este de 28 de milioane de lei, iar termenul de implementare este de 24 de luni”, a reliefat şeful administraţiei locale. Specialiştii Primăriei municipiului Suceava lucrează la fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016, iar potrivit primului gospodar al urbei reşedinţă de judeţ, reparaţiile şi întreţinerea infrastructurii rutiere figurează cu propuneri de alocări în valoare de 21,8 milioane de lei. Cu aceşti bani ar urma să fie reparate 180 de străzi, dintre care 77 vor avea parte asfalt, iar 103 vor fi balastate. Reparaţii capitale cu covor asfaltic ar putea fi făcute pe minim 7 artere circulaţie, printre acestea numărându-se „Zamca”, „Mihai Viteazu”, „Zorilor”, „Scurtă”, „Oituz”, precum şi bulevardele „Corneliu Coposu” şi „Gavril Tudoraş”. „Acestea sunt prinse în proiectul de buget, dar, cu siguranţă, vor duce amendamente şi consilierii locali. Din informaţiile pe care le avem de la serviciile de specialitate, am concluzionat că aceste străzi sunt distruse, că nu au fost reperate capital, şi sper să o facem la anul”, a subliniat edilul-şef, Ion Lungu.  Până la data noului contract, prestatorul serviciului a fost asociaţia de firme SUCT, Florconstruct şi Con Bucovina.