06 iunie 2010

Tratative pentru plata cu cardul a impozitelor şi taxelor locale
· Numeroşi contribuabili reclamă faptul că ghişeele sunt deschise până la ora 14.00, interval în care cei mai mulţi dintre ei sunt la serviciu
Conducerea municipalităţii sucevene poartă tratative cu mai multe unităţi bancare în vederea montării de aparatură şi implementării de aplicaţii pentru plata electronică a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabilii suceveni. „Suntem în tratative cu mai multe bănci care sunt interesate să se implice în plata pe card a impozitelor şi taxelor. Banca Transilvania este foarte aproape de a instala o asemenea aplicaţie, interesată fiind şi BRD. Însă mai durează, pentru că trebuie montată aparatură şi programe speciale, astfel încât acestea să se compatibilizeze cu cele din primărie”, explică primarul Ion Lungu.
Declaraţia edilului şef survine sesizărilor privind programul redus de lucru cu plătitorii, ghişeele închizându-se la ora 14.00. Aceasta în contradicţie cu ceea ce se întâmplă în ţările civilizate, unde casieriile instituţiilor fiscale, şi nu numai, sunt deschise după amiaza, adică în perioada în care majoritatea contribuabililor nu mai sunt la serviciu.
Dl. Lungu spune că a analizat în repetate rânduri posibilitatea prelungirii programului până la oara 16.00, însă acest lucru nu este realizabil, deoarece obligatorie este respectarea legislaţiei privind regimul de casă. Pe de altă parte, evidenţiază edilul şef, noua lege a salarizării unitare interzice plata orelor suplimentare efectuate de lucrători. „Există reguli strict financiare pentru întocmirea monetarului, registrului de casă şi predarea banilor. Dacă ghişeele sunt deschise până la ora 16.00, salariaţii respectivi trebuie să stea până la 18.00. La fel şi şeful de serviciu şi cei de la casieria centrală, pe lângă acestea neexistând nici posibilitatea de a plăti orele suplimentare”, evidenţiază Ion Lungu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu