25 iunie 2010

Rata şomajului scade pentru a doua lună consecutiv
· În regres simţitor sunt disponibilizările colective, acelaşi trend descrescător anunţându-se şi pentru perioada imediat următoare
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă diminuarea ratei şomajului înregistrată în judeţul Suceava. Conform unei informări a AJOFM, la sfârşitul lunii trecute s-a consemnat o valoare a ratei şomajului de 7,73%, în scădere cu 0,51% faţă de luna anterioară. „Rata şomajului este în scădere pentru a doua lună consecutiv, aceasta fiind cu 0,51% mai mică faţă de valoarea de la finele lunii aprilie 2010, şi cu 0,94% mai redusă comparativ cu sfârşitul lui martie 2010”, declară directorul coordonator al instituţiei, Aurelia Focşa. Şeful AJOFM evidenţează că în regres simţitor sunt disponibilizările colective, acelaşi trend descrescător anunţându-se şi pentru perioada imediat următoare. În luna mai, pe piaţa muncii au fost absorbite 1338 de persoane, dintre care 729 de şomeri indemnizaţi, 30 de absolvenţi de învăţământ şi 579 de şomeri neindemnizaţi. La nivel naţional, valoarea înregistrată a ratei şomajului plasează judeţul Suceava într-o poziţie cu 0,12 procente peste media pe ţară consemnată pentru această perioadă, respectiv cea de 7,67%.
În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă figurează un total de 19.669 persoane, 10.936 fiind beneficiari de indemnizaţie de şomaj. Structura pe categorii socio-profesionale a şomerilor arată că 74% dintre aceştia din urmă au studii primare şi profesionale, 22% au pregătire medie sau post-liceală, în timp ce şi 4% sunt absolvenţi de studii superioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu