29 iunie 2010


Alimente şi apă minerală de la rezerva de stat pentru sinistraţi
· Guvernul s-a mobilizat pentru acordarea de ajutoare, în vederea sprijinirii sinistraţilor, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, lansând un apel umanitar şi către parlamentari
După inundaţiile de ieri, conducerea Consiliului Judeţean Suceava a solicitat deblocarea de la rezervele statului a unor cantităţi de alimente şi apă minerală, precum şi de saltele şi pături pentru sinistraţii aflaţi în condiţii grele.
Preşedintele executivului judeţean, Gheorghe Flutur spune că la Grămeşti şi Pătrăuţi localnicii, printre care şi foarte mulţi copii sunt cazaţi în şcoli şi grădiniţe, instituţiile abilitate primind sarcini de asigura acestora medicamente şi asistenţă medicală. De asemenea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va proceda la ecarisarea teritoriului, foarte multe animale, mai ales păsări fiind înecate de viitură.
Ieri se lucra intens la deblocarea drumurilor din localităţile potopite, dl Flutur sperând că nu vor mai fi înregistrate şi alte pierderi umane, iar cei dispăruţi vor fi găsiţi în viaţă.
Potrivit şefului administraţiei judeţene, noile stricăciuni s-au suprapus peste cele făcute de revărsările de ape de la finele lui iulie 2008. „Atunci a fost o perioadă foarte grea, după care s-au alocat bani puţini, iar infrastructura judeţului nu a fost reparată cum trebuie”, a reliefat dl Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut cunoscut că are informaţii conform cărora Guvernul s-a mobilizat şi va acorda ajutor judeţelor Suceava, Botoşani şi Bacău, pentru sprijinirea sinistraţilor dl Flutur lansând un apel umanitar şi către parlamentari.
Pentru ieri după amiază Administraţia Naţională de Meteorologie anunţase un nou front de precipitaţii, preşedintele Gheorghe Flutur spunând că acesta ar fi putu lovi tot la graniţa României cu Ucraina. „Avertizarea a fost trimisă către primari şi ceilalţi factori de răspundere”, a declarat Gheorghe Flutur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu