07 iunie 2010


Consolidarea terenului pentru parcările subterane din centrul Sucevei se ridică la 1 milion de euro
· Acest proiect de consolidare a rezultat în urma realizării proiectului tehnic, nefiind prins în documentaţia iniţială”, relevă primarul Ion Lungu
Pentru municipalitatea suceveană, prioritatea acestei săptămâni este finalizarea ultimelor 3 proiecte din Programul Operaţional Regional(POR), astfel încât contractele de finanţare să fie semnate la jumătatea lunii în curs. Primarul Ion Lungu spune că a primit asigurări în acest sens de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a parafa documentaţia, secretarul de stat Răzvan Murgeanu urmând a veni la Suceava pe 17 iunie. „Avem promisiuni în acest sens de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, secretarul de stat Răzvan Murgeanu urmând a fi prezent la Suceava, pentru semnarea celorlalte 3 proiecte, pe 17 iunie”, reliefează şeful administraţiei locale, adăugând că cel mai important şi dificil este proiectul de reabilitare a zonei centrale a urbei şi de amenajarea de parcări subterane. Edilul şef declară că acesta este un proiect ambiţios, de o complexitate deosebită, reprezentând, în acelaşi timp, singura şansă a Sucevei de a avea o piaţă centrală modernă. Conducerea administrativului local aşteaptă vizita în teren a specialiştilor de la unitatea de implementare a POR şi a celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est, aceasta fiind o condiţie a paşilor următori. În ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobată o sumă de 500.000 de lei pentru devierea reţelelor de apă, termoficare şi de gaze naturale de pe esplanada din faţa Casei Culturii. La proxima întrunire, legislativul municipal va delibera, dea smnea, asupra indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea terenului afectat de lucrări. Conform ocupantului fotoliului din Areni, necesarul este de 1 milion de euro, bani care ar putea veni în urma unei rectificări bugetare, şi care ar lua calea unui studiu neprins în proiectul iniţial. „Acest proiect de consolidare a rezultat în urma realizării proiectului tehnic, nefiind prins în documentaţia iniţială”, relevă dl. Lungu. Devierea şi consolidarea vor purcede anul acesta, urmând ca lucrările efective la parcările subterane să înceapă din sezonul cald următor.
Pe lângă proiectul amintit, perfectate urmează a fi contractul de finanţare a modernizării iluminatului public din reşedinţa de judeţ, precum şi cel de construire a unui centru de conservare a tradiţiilor populare. „Nutrim speranţa că, după aplicarea acestor proiecte, faţa oraşului Suceava se va schimba în bine”, evidenţiază primarul Ion Lungu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu