02 iunie 2010


Suceava rămâne fără operator de asfaltare şi pavelare
· Contractele expiră, iar dacă nu se vor înregistra contestaţii la licitaţii, noii operatori ar intra la lucru abia din iulie
În curând, în municipiul Suceava nu va mai avea cine face asfaltări şi reparaţii cu pavele la trotuare, întrucât contractele cu operatorii actuali ies din termenul de valabilitate. Astfel pe 16 iunie expiră contractul cu firma de întreţinere şi reparaţii străzi SCCF Group Colas Iaşi, iar pe 9 iunie cel cu aceeaşi societate şi referitor la intervenţiile la trotuare. Întrucât noile reglementări din domeniul achiziţiilor publice a eliminat posibilitatea prelungirii contractelor anterioare, iar procedurile pentru noile licitaţii sunt relativ îndelungate, pentru o perioadă de timp în Suceava lucrările specifice vor lua o pauză. Execuţiile ar putea fi reluate la începutul lunii următoare, cu excepţia situaţiei în care participanţii la competiţie nu recurg la contestarea câştigătorului. „Din păcate, contractele se pot face doar pentru un an, întrucât legislaţia s-a modificat. Până acum se mai putea prelungi perioada de contract cu încă 50% din durata acestuia, însă noile prevederi privind achiziţiile publice nu mai permit acest lucru”, relevă primarul Ion Lungu.
Noul contract pentru reparaţii şi întreţinere străzi este scos la bătaie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice(SEAP) pentru o sumă de 20 de milioane de lei, iar la cel de amenajare trotuare cu pavele, licitaţia porneşte de la 4,3 milioane de lei.
Ocupantul fotoliului din Areni ţine să precizeze că, masiv la reabilitarea străzilor din reşedinţa de judeţ, se va intra după 31 decembrie 2010, dată la care este prevăzută încheiere Programului ISPA de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare. Primăria mai are la SCCF Group Colas Iaşi datorii de 3,5 milioane de lei, după ce zilele acestea a achitat, către operatorul în cauză, o sumă de 1 milion de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu