09 iunie 2010


Municipalitatea suceveană a obţinut acordul pentru depozitarea gunoiului pe platforma de la Botoşani
· De la bugetul local se va scoate câte 9 lei pe metrul cub, faţă de 7,8 lei metrul cub achitat autorităţilor de la Fălticeni
Cel puţin de la jumătatea lui iulie şi până la finele anului acesta, Suceava îşi va duce deşeurile menajere pe rampa din municipiul Botoşani. Aşa declară primarul Ion Lungu, care a spus că a obţinut acordul omologului său botoşănean, Cătălin Flutur, între Urban Serv Botoşani şi operatorul de la Suceava, Rosal Group, fiind semnată o convenţie în acest sens. Dl. Lungu spune că pentru ţinerea cât mai joasă a costurilor, transportul se va face cu auto-speciale dotate cu remorcă. „Am convenit ca transportul să se facă cu maşini cu remorcă, cu capacitate de 36 de tone o dată, astfel încât să fie o eficienţă cât mai mare. Sper să fie o perioadă cât mai scurtă, pentru că deja se vede luminiţa de la capătul tunelului, fiind adjudecat consultantul şi executantul şi urmând a demara lucrările de la depozitul ecologic de la Moara”, subliniază spus Ion Lungu. Pentru depozitatul gunoiului la groapa de la Botoşani, de la bugetul local sucevean se va scoate câte 9 lei pe metrul cub, faţă de 7,8 lei metrul cub achitat autorităţilor de la Fălticeni. Dacă până acum, pentru transportarea gunoiului la Fălticeni, rampă care se va închide pe 15 iulie - se aloca 220.000 de lei pe lună, din iulie de la bugetul local se va disponibiliza 320.000 de lei lunar, cu aproximativ 30% mai mult.
De la 1 ianuarie 2008, din cauza închiderii rampei din municipiul reşedinţă, deşeurile menajere adunate din Suceava sunt transportate şi depozitate pe platforma de la Fălticeni. În contrapartidă, primăria Suceava achită o taxă de 7,8 lei pe fiecare metru cub, la aceasta adăugându-se costurile cu transportul, de 300 de lei pe maşină şi cursă.
Reamintim că, Consiliul Judeţean a decis să aloce, din bugetul propriu, fonduri pentru iniţierea lucrărilor de la viitorul depozit ecologic de deşeuri menajere de la Moara, din prejma municipiului Suceava. Licitaţia pentru amenajarea primei celule al acestuia a fost câştigată de austriecii de la Alpine Bau GmbH Wals. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 26,7 milioane de lei, urmând ca, ulterior, sumele cheltuite să fie recuperate din finanţarea europeană. Contractul pentru consultanţă a fost semnat, luni, la Suceava, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi reprezentantul firmei luxemburgheze „Hill International”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu