23 iunie 2010

Ion Lungu, analiză la jumătatea celui de al doilea mandat
Bilanţul este unul pozitiv

· Ca auto-critică, primarul aderă la opiniile sucevenilor despre starea deplorabilă a străzilor din municipiu, nerealizarea la timp a depozitului ecologic la Moara şi a noii centrale termice pentru încălzirea locuinţelor sucevenilor
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a marcat ieri, într-o conferinţă de presă, jumătatea celui de al doilea mandat de şef al executivului din Areni. Prezentarea realizărilor vine pe fondul Zilelor Sucevei, respectiv cel al manifestărilor prilejuite de aducerea moaştelor Sfântului Ion cel Nou de la Suceava. „Sigur, cu toată lipsa de modestie, eu zic că, la doi ani de mandat, bilanţul este unul pozitiv”, a declarat Ion Lungu.
Dl Lungu a punctat la declararea Sucevei ca pol de dezvoltare urbană, pentru suma de 22,4 milioane de lei; demararea lucrărilor la prima rută ocolitoare a capitalei de judeţ, pe ruta Moara-Mihoveni-Pătrăuţi. Siret, cu 8 milioane de lei alocate până acum. Totodată, edilul şef se „mândreşte” cu finalizarea Programului ISPA, preconizată pentru decembrie 2010, şi cu investiţii de peste 22 de milioane de euro. Ocupantul fotoliului din Areni spune că urmează a doua etapă în domeniu, cea de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, la Bruxelles fiind depusă o aplicaţie prin care Sucevei i se rezervă suma de 35 milioane de euro.
Ca realizări, şeful administraţiei locale evidenţiază, de asemenea, semnarea acordului de finanţare a proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei; continuarea modernizării reţelelor de transport a energiei termice; repararea a peste 20 de străzi şi a trotuarelor din toate cartierele; reabilitarea termică a 16 blocuri şi achiziţionarea de la E-ON, la un preţ mai mult decât acceptabil, a infrastructurii de iluminat public.
La jumătatea celui de al doilea mandat la conducerea administraţiei locale, Ion Lungu îşi pune în cont modernizarea drumului din zona pasarelei CFR Şcheia; punerea gratuită la dispoziţia tinerilor a unor terenurilor pentru construirea de locuinţe în regim privat; modernizarea parcului central; construirea a 40 de apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate; darea în folosinţă a 80 de locuinţe ANL şi crearea a circa 3000 de noi locuri de muncă la marile centre comerciale din oraş. La toate acestea, adăugate sunt acordarea de abonamente gratuite pensionarilor, elevilor şi studenţilor, precum şi finanţarea Festivalului de artă medievală şi a Festivalului-concurs „Lira de aur”, neuitată fiind premierea cuplurilor aur ale Sucevei.
Primarul Ion Lungu şi-a făcut şi auto-critica, cela mai mari eşecuri fiind nerealizarea la timp a depozitului ecologic de deşeuri menajere de la Moara şi construirea în timp real a noii centrale termice pentru încălzirea locuinţelor sucevenilor;
Primarul Ion Lungu aderă la opiniile sucevenilor despre starea deplorabilă a străzilor din municipiu afectate de lucrările ISPA, precum şi a reţelelor de termoficare, gaze naturale şi energie electrică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu