08 iunie 2010



Din cauza crizei economice,
Tot mai mulţi suceveni sunt debranşaţi de la alimentarea cu gaze naturale
· E.on Gaz este intransigentă, după expirarea termenului limită de 45 de zile procedând la sistarea furnizării gazului
· Necazurile de abia de acum încep, pe lângă vârstnici, nevoiaşi şi persoanele cu handicap, printre neplătitori numărându-se medici şi poliţişti
Pe fondul crizei economice, creşte numărul datornicilor la furnizării de utilităţi, unul dintre aceştia, respectiv E.on Gaz, trecând, fără drept de apel, la tăierea alimentării. Acest lucru durează de ceva vreme, zilele trecute 9 blocuri de la Asociaţia de proprietari „Tipografie” fiind lăsaţi fără gaze naturale la maşinile de gătit. Viceprimarul Lucian Harşovschi spune că fenomenul capătă amploare şi că oamenii vin să reclame acest lucru la primărie. Adjunctul şefului executivului local relevă că intervenit pe lângă conducerea distribuitorul sucevean de gaze naturale, cu toate că administraţia municipală nu are competenţe pe această linie. Potrivit dlui Harşovschi, o parte dintre consumatori au fost rebranşaţi, mulţi plângându-se că au fost supuşi pe nedrept acestor măsuri, fiind cu plata la zi. Viceprimarul Harşovschi precizează că acest inconvenient este urmare a lipsei contractelor individuale cu beneficiarii, recomandând montarea de contoare la nivelul fiecărui apartament şi nu doar al nivel de scară de bloc. „Cei de la E.on Gaz sunt nemţi, în primul rând, iar dacă în 45 de zile nu primesc contravaloarea facturii, în ziua următoare trec la tăierea furnizării gazelor la scara de bloc. Din păcate, contractul încheiat este pentru fiecare scară şi aşa se face că, dacă nu plătesc o parte dintre persoane, sistarea afectează pe toţi proprietarii respectivi. Pentru cei care suferă degeaba, mai există o singură variantă, să-şi monteze individual contoare în apartamente, în aşa fel încât să nu fie afectaţi atunci când un vecin nu-şi plăteşte factura”, arată dl Harşovschi. Viceprimarul Lucian Harşovschi spune că a cerut Centrului de distribuţie E.on Gaz de la Suceava să trimită şi primăriei notificările remise rău platnicilor, astfel încât reprezentanţii administraţiei locale să ia legătura cu aceştia în vederea stimulării lor la achitarea debitelor.

Aurel Nichiforean, preşedintele Asociaţiei cu pricina, este de părere că abia de aici înainte încep necazurile, până acum neexistând probleme cu plata facturilor. „O parte din lume nu mai plăteşte. Am ajuns până colo că, din 41 de scări de bloc din asociaţie, la 9 li s-a oprit gazul metan”, a reliefat şeful asociaţiei. Aurel Nichiforean face cunoscut că printre neplătitori se numără vârstnicii, nevoiaşii şi persoanele cu handicap, dar şi un medic de familie, un medic de la Spitalul judeţean şi un poliţist comunitar, consumatori în cazul cărora se pot emite mai multe pretenţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu