14 iunie 2010

Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii:
Gospodăria ţărănească a început să-şi taie şeptelul
·
Guvernul României trebuie să iniţieze un program special de măsuri destinat acestui sector, atenţionează dl. Flutur
„Ce ne spune nouă Uniunea Europeană, este aceea că România a investit mai mult în capacităţi care consumă şi nu în cele care produc”, a declarat ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, şi fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, cu prilejul deschiderii Biroului regional al Fondului de Garantare a Creditului Rural. Dl Flutur a reliefat că este obligatoriu ca ţara noastră să investească în capacităţi care să livreze produse peste graniţă şi nu să importe în mod masiv, aşa cum o face în prezent.
„Ca să fii puternic trebuie să exporţi şi nu să imporţi 80% din mâncare. Acesta este secretul. Nu are nimeni nimic împotrivă că se fac săli de sport şi cămine culturale, dar acestea necesită bani pentru întreţinere. Dacă ştim să valorificăm oportunităţile de procesare a produselor agricole şi să ieşim la export, atunci vor fi şi impozite şi taxe locale”, a reliefat şeful administraţiei judeţene sucevene. Gheorghe Flutur crede că, din acest punct de vedere, judeţul Suceava este pe drumul cel bun, având rezolvată problema procesării. În schimb, slab se stă pe partea de asigurare a materiei prime. „Gospodăria ţărănească a început, astăzi, să-şi taie şeptelul, nu mai putem să contăm pe ce a fost până acum, pentru că nu am pus aproape nimic în loc, în domeniul fermelor”, a evidenţiat preşedintele Consiliului Judeţean.
Gheorghe Flutur a pus în vedere că este necesară o acţiune de încurajare a agricultorilor care doresc să investească în ferme de creştere a animalelor, evidenţiind că acest lucru trebuie să-l înţeleagă Guvernul României şi să iniţieze un program special de măsuri destinat acestui sector.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu