16 iunie 2010


Zeci de milioane de lei, necesarul pentru finalizarea lucrărilor de la Catedrala „Naşterea Maicii Domnului”
Administraţia locală suceveană susţine în, continuare, lucrările de la Catedrala „Naşterea Maicii Domnului”, investiţie de amploare estimată la câteva zeci de milioane de lei.
Primarul Lungu a „inspectat”, săptămâna aceasta, stadiul lucrărilor de la impozantul edificiu religios, menţionând că a vizualizat obiectivul de la cota +70 a ultimului turn. Edilul şef s-a arătat impresionat de măreţia lăcaşului de cult, menţionând că, anul acesta, de la buget s-a disponibilizat suma de 300.000 de lei şi că, până la finele lui 2010, urmează a se mai acorda încă 200.000 de lei. „Este o lucrare foarte importantă din punct de vedere creştin, fiind o construcţie reprezentativă pentru biserica creştină din Suceava şi Bucovina. În acelaşi timp, este o clădire cu arhitectură deosebită, reprezentativă sub aspectul patrimoniului cultural, lucrările fiind unele de amploare. În măsura în care bugetul va permite, vom face tot posibilul să ne concentrăm, din punct de vedere al finanţării bisericilor, mai mult pe Catedrală”, a evidenţiat dl. Lungu,
Primarul Sucevei a spus că, din 2004, de când s-a instalat în fotoliul administrativului din Areni, înspre Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” au fost îndreptate fonduri de 2,5 milioane lei, 500.000 de lei reprezentând alocaţiile guvernamentale. Ion Lungu a mai arătat că finalizarea lucrărilor, inclusiv pictarea edificiului, presupune un necesar de zeci de milioane de lei.
În reşedinţa de judeţ există 35 de biserici, dintre care 10 în construcţie. Din total, 7 au o mare vechime şi fac obiectul lucrărilor de reabilitare şi consolidare.
Investiţiile de la unităţi de cult de pe raza municipiului Suceava, sunt susţinute în baza a proiectelor depuse la primărie. Potrivit legii, fondurile publice se acordă pentru activităţi non-profit de interes local. Câştigătorii proiectelor sunt stabiliţi de către o comisie de evaluare, iar mărimea finanţării este aprobată în plenul deliberativului municipal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu