09 iunie 2010


Primăria creşte povara fiscală de pe umerii sucevenilor
· Penalităţilor de întârziere la plata impozitelor şi taxelor locale cresc de la 0,1 la 2% pe zi
Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, creşterea penalităţilor de întârziere la plata impozitelor şi taxelor locale de la 0,1 la 2 % pe zi. Măsura intră în aplicare de la 1 iulie, şeful municipalităţii făcând acest demers pe fondul avalanşei de cetăţeni care vin la serviciile specializate ale executivului cerând să fie scutiţi de la plata acestei majorări. Primarul spune că, din păcate, măsura tăierii penalităţilor nu poate fi luată, Codul fiscal interzicând acest lucru.
„Cresc aceste majorări şi penalităţi la plata cu întârziere a taxelor şi impozitelor locale la bugetul local de către cetăţeni. Ca atare, fac un apel la suceveni să-şi achite obligaţiile la timp, pentru că nu pot fi scutiţi de respectivele majorări, întrucât Codul fiscal nu permite acest lucru”, a spus dl Lungu, adăugând că prin cumularea obligaţiilor cu penalităţilor, contribuabilii pot ajunge la incapacitate de plată. Edilul şef a exemplificat cu o obligaţie fiscală de 100 de lei şi care, neplătită pe durata unui an, va aduna penalităţi de aproape 30 de lei.
Primăria are de încasat atât de la persoanele fizice, cât şi de la agenţii economici, penalităţi şi majorări de întârziere de zeci de milioane de lei, provenind din 1990 încoace. La taxele şi impozitele locale de la populaţie, penalităţile se ridică la 3 milioane de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu