25 iunie 2010


Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean:
Raportul dintre numărul de salariaţi şi cel de asistaţi este unul nedrept şi imoral
· O soluţie pentru depăşirea impasului ar consta în lărgirea bazei de impozitare, spune şeful administraţiei judeţene sucevene
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, crede că, în perioada care vine, se impune o revedere şi o reaşezare a sistemului de protecţie socială. Potrivit şefului administraţiei judeţene, modificată şi reîmprospătată va fi legislaţia de profil, aşteptată fiind apariţia Codului protecţiei sociale. Dl Flutur crede că este necesar ca demersul să fie urgentat, întrucât raportul dintre persoanele ocupate şi cele asistate s-a schimbat dramatic în ultimii ani şi, din păcate, în defavoarea celor dintâi. Preşedintele Flutur relevă că acest fenomen apasă greu asupra bugetului de stat şi că este obligatorie identificarea de noi surse de alimentare a acestuia. În acest sens, o soluţie ar consta în lărgirea bazei de impozitare.
„Domeniul protecţiei sociale va trebuie revăzut, legislaţia reaşezată, necesar fiind şi acel Cod al protecţie sociale. În ultimii ani, am trecut de la 2,2 contribuabili pe asistat la 0,8 persoane ocupate pe acelaşi asistat. Raportul nu numai că este nedrept şi imoral, dar acesta secătuieşte şi bugetul de stat. Va trebui să încurajăm baza de impozitare, astfel încât numărul de contribuabili să fie cât mai mare”, a spus. Dl Flutur.
Şeful executivului judeţean sucevean este de părere că economii în sistemul asistenţei sociale se vor face şi în urma apariţiei şi introducerii standardelor de cost şi personal. „Administraţiile locale şi judeţene au participat cu propuneri la stabilirea standardelor de cost şi personal, la aceste se lucrează şi sperăm să apară cât mai repede”, conchis Gheorghe Flutur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu