02 iunie 2010


Zilele Sucevei, austere, dar, totuşi, cu foc de artificii
· Este normal să fie marcat acest eveniment, chiar dacă perioada actuală este destul de dificilă, susţine primarul Ion Lungu
Programul manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei, din 24 şi 25 iunie va fi unul destul de modest, corelat cu măsurile de austeritate impuse de criza economică a declarat ieri, într-o întâlnire cu mass media locale, primarul Ion Lungu. Dl. Lungu a spus că, de la bugetul local, se va aloca un maxim de 50.000 de lei, contându-se, însă, şi pe unele sponsorizări.
„Găsesc că este corect şi normal să marcăm Zilele Sucevei, chiar dacă este o perioadă destul de dificilă şi de criză la nivelul întregii ţări. Bugetul primăriei pentru acest eveniment este de maxim 500 de milioane de lei vechi, însă sperăm să mai atragem şi sponsorizări, astfel încât acestea să scadă această sumă”, precizează şeful administraţiei locale sucevene.
Conform proiectului de program, în prima zi, la sediul primăriei va fi inaugurată expoziţia „Suceava de ieri” şi vor fi înmânate diplome cuplurilor de aur, membrilor echipe de volei CSM Suceava şi elevilor olimpici. De asemenea, pe esplanada Casei Culturii va fi deschis Târgul de Sânziene, iar începând cu ora 15.00, în aceeaşi locaţie vor evolua formaţii de muzică populară de amatori, Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”, precum şi interpreţi consacraţi ai judeţului. Seara celei de a doua zile este dedicată muzicii pentru tineri, pe lângă trupele locale fiind aşteptată, cel mai probabil, evoluţia formaţiei Desperados sau a Elenei Gheorghe. Nelipsitul foc de artificii va avea loc la ora 22.00, în faţa Casei Culturii, după care se va desfăşura Festivalul de muzică folk „La Suceava în Cetatea”. Anul trecut, primăria a dat 70.000 de lei, Zilele Sucevei fiind marcate în perioada 24-28 iunie, de miercuri până duminică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu