20 iunie 2010


Prioritatea zero: asigurarea de fonduri pentru cofinanţarea proiectelor europene
· „Se riscă pierderea unor proiecte de milioane de euro, de aceea mai bine este să se renunţe la alte cheltuieli”, precizează preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.
Prioritatea de grad zero în această perioadă este asigurarea de lichidităţi pentru cofinanţarea proiectelor europene, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, într-o conferinţă de presă. Dl. Flutur a reliefat că administraţia judeţeană face frecvente analize, căutând să diminueze fonduri de la alte capitole şi să le orienteze înspre susţinere proiectelor urgente. „Este perioadă grea în care trebuie să ne concentrăm pe chibzuirea banului public. În special, prioritatea de grad zero este asigurarea de lichidităţi pentru cofinanţarea proiectelor pe bani europeni. În fiecare zi facem analiză, iar dacă este să reducem, diminuăm fonduri din alte părţi, astfel încât să nu afectăm, sub nicio formă, proiectele europene. Dacă nu există bani de cofinaţare, se riscă pierderea unor proiecte de milioane de euro, de aceea mai bine este să se renunţe la alte cheltuieli”, precizează şefului executivului judeţean sucevean. dând ca exemplu renunţarea la cumpărarea unui autocar care era pe lista de achiziţii publice a Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu”.
Gheorghe Flutur este de părere că, în intervalul care vine, resursele nu trebuie risipite, ci mai degrabă concentrate pe obiective clare, cu predilecţie pe cele de infrastructură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu