08 iunie 2010


Reabilitarea termică a blocurilor sub semnul incertitudinii
Există şanse diminuate ca anul acesta municipiul Suceava să mai primească fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor. Cel puţin aşa s-ar putea înţelege din declaraţia primarului Ion Lungu, care a informat, ieri, că primăria a primit zilele acestea 290.000 de lei pentru plata constructorilor din programul de anul trecut şi că, deocamdată, în contul intervenţiilor planificate pe anul în curs nu s-a virat niciun ban. „Pentru anul acesta, deocamdată nu s-au aprobat noi fonduri. Suma de 2,9 miliarde de lei vechi este pentru restanţele la lucrările contractate în 2009. la intervenţiile noastre, am primit un răspuns precum că acum se caută surse de finanţare. Sperăm că vom avea parte şi anul acesta de fonduri pentru a face lucrări de reabilitare termică la blocuri”, a precizat Ion Lungu.
Pentru anul 2010, conducerea municipalităţii a înaintat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului 19 blocuri cu 394 de apartamente. Majoritatea imobilelor de pe listă se află în zona centrală a urbei, în perimetrul respectiv regăsindu-se cele mai vechi locuinţe din Suceava.
Anveloparea termică şi recepţionarea celor 16 imobile din programul pe anul trecut a avut loc abia la finele lui aprilie 2010, execuţia începând în octombrie 2009. Programul de reabilitare termică este finanţat în proporţie de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local şi de 20% de către beneficiari. Demersul naţional privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe urmăreşte reducerea consumului de energie şi asigurarea unui climat termic corespunzător în interiorul apartamentelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu