18 iunie 2010

Reţinere la concedierea angajaţilor din administraţia judeţeană
· „Personal nu sunt adeptul datului afară, ci de a da mai mult de lucru a angajaţilor”, spune preşedintele Gheorghe Flutur
„E uşor să dai afară personal şi mai apoi să te gândeşti”, a declarat ieri, într-o întâlnire cu mass media locale, şeful administraţiei judeţene sucevene, democrat-liberalul Gheorghe Flutur. Dl Flutur a spus că nu se grăbeşte cu disponibilizările din aparatul propriu al administrativului judeţean, cât şi cu cele de la instituţiile subordonate executivului, domnia sa subliniind că aşteaptă adoptarea reglementărilor privind descentralizarea, precum şi aplicarea efectivă a acestora. În opinia vicepreşedintelui naţional al PD-L, descentralizarea înseamnă, atât atribuţii noi, cât şi personalul necesar gestionării fondurilor repartizate pentru funcţionarea sectoarelor lăsate pe seama administraţiile judeţene şi locale. „Nu mă grăbesc, pentru că vreau să văd ce atribuţii preluăm pe sănătate, învăţământ, cultură sau agricultură. Cum poţi să coordonezi spitalul fără oameni pentru că transferate vor fi, la momentul respectiv, şi fonduri?”, se întreabă retoric preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur, crede că economii la fondul de salarii se pot face pe seama reducerii lucrătorilor care nu fac faţă exigenţelor, în instituţia judeţeană urmând a fi păstraţi, cu prioritate, angajaţii care lucrează la proiectele cu finanţare europeană. „Pe salariaţii care muncesc, nu este normal să îi lăsăm cu salarii mici. Consiliul Judeţean, implementează, astăzi, proiecte pe alimentare cu apă, gestionare deşeuri, investiţii în drumuri şi alte tipuri de infrastructură, oamenii foarte buni trebuind să rămână în administraţia locală. Personal nu sunt adeptul datului afară, ci de a da mai mult de lucru a angajaţilor. Însă, dacă de uităm la încărcarea actuală pe salariat, într-adevăr este loc de o organizare eficientă la Consiliul Judeţean”, a relevat Gheorghe Flutur, menţionând că primul pas pe calea reorganizării va fi făcut o dată cu standardelor de cost şi de personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu