20 iunie 2010

Lipsesc resursele financiare pentru cele 10.000 km de drumuri judeţene
Conducerea administraţiei judeţene sucevene este în aşteptarea lansării efective a Programului naţional 10.000 de km de drumuri judeţene, şeful acesteia Gheorghe Flutur, declarând, într-o întâlnire cu mass media locale, că speră ca acesta să înceapă să-şi rate roadele, inclusiv la nivelul judeţului Suceava.
Dl. Flutur spune că Suceava are deja întocmită documentaţia pentru mai multe artere de rang judeţean, acestea din urmă având urgentă nevoie de modernizare. „Aşteptăm Programul 10.000 de km de drumuri judeţene şi sperăm ca acesta să producă ceva efecte anul acesta, inclusiv în judeţul Suceava. Avem mai multe drumuri care sunt proiectate şi pentru care trebuie să demarăm modernizarea”, a subliniat dl. Flutur.
Gheorghe Flutur a enumerat, ca prioritar, drumul judeţean Mănăstirea Humorului-Suceviţa, traseu turistic extrem de important, care trece pe la Poiana Micului şi care leagă bazinele hidrografice ale Sucevei şi Moldovei. De asemenea, este vorba şi despre drumul judeţean Cîmpulung Moldovenesc-Slătioara, rută care include Codrii seculari de la Slătioara şi care reclamă, la fel, reabilitare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, precizează că Programul a fost aprobat în Guvern, însă problema o prezintă identificarea surselor de finanţare. „Problema este a surselor de finanţare, însă după părerea mea, s-ar putea să se ia şi credite, o soluţie reprezentând-o, în viitorul apropiat, şi parteneriatul public privat. Toate în aşa fel încât să se dea drumul şi să funcţioneze economia, iar nişte oameni să-şi mai găsească de lucru”, a conchis Gheorghe Flutur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu