18 iunie 2010

În 2010,
Aeroportul Suceava va realiza venituri proprii de doar 950 de mii de lei
·
Cheltuielile de personal sunt de 1,83 milioane lei, diferenţa pentru plata acestora şi funcţionarea unităţii aero-portuare fiind asigurată din subvenţii
Aleşii judeţeni au aprobat ieri obiectivele şi criteriile de performanţă ale directorului general al Regiei autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare”, Dumitru Sahlean.
Printre obiectivele de până la finele lui 2010 a diriguitorului unităţii aeroportuare sucevene se numără îndeplinirea condiţiilor necesare prelungirii certificatului de funcţionare pentru anul viitor, certificarea aeroportului pentru accesul în spaţiul Schengen. creşterea traficului de pasageri cu 5 %., modernizarea fluxurilor de procesare a pasagerilor, bagajelor şi sistemului de acces în zona securizată, satisfacera cerinţelor, aşteptărilor clienţilor prin oferirea de produse şi servicii de calitate, evaluarea şi ţinerea sub control, prevenirea şi reducerea riscurilor de producere a accidentelor, bolilor profesionale şi a impactului negativ asupra mediului înconjurător. De asemenea, Dumitri Sahlean îşi asumă angajamentul identificării de surse de finanţare a investiţiilor planificate, atragerii de venituri suplimentare, îmbunătăţirii continue a sistemului integrat de management şi eliminării totale a pierderilor din eroare umană.
La capitolul criterii de performanţă se remarcă asigurarea dezvoltării modernizării şi întreţinerii infrastructurii aero-portuare, mărirea numărului de curse charter sau pe bază de contract, crearea condiţiilor de procesare a pasagerilor conform normelor europene, autorizarea prin cursuri de specialitate a personalului, precum şi executarea unor lucrări şi servicii în regie proprie pentru a evita angajarea de cheltuieli suplimentare. În 2010, Regia autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” are planificate venituri toatele de 5,56 milioane lei, dintre care 950 de mii de lei sunt venituri proprii, iar 4,61 milioane lei subvenţii. Ponderea cheltuielilor cu personalul în totalul bugetului de venituri şi cheltuielile este de 1,83 milioane lei, adică de 32,87%. Aeroportul Suceava are un număr mediu de angajaţi de 52 de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu