23 martie 2018

Valentin Popa, ministrul Educaţiei, a abordat cu primarul Ion Lungu finanţarea de urgenţă a unor obiective şcolare sucevene  
·        Pe tapet au fost puse  construirea de grădiniţe noi în Iţcani şi Burdujeni-sat, acordarea de susţinere financiară (PNDL) pentru reluarea lucrărilor la Grădiniţa de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”,  cât şi  urgentarea avizării transferării unui cămin de elevi al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară către USV.
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a fost primit, joi, de către prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, ministrul Educaţiei Naţionale. Şeful administraţiei locale sucevene îşi programase din timp o întrevedere cu demnitarul guvernamental, fost rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, pe agenda discuţiilor figurând demararea, reluarea sau finalizarea unor investiţii în obiective din învăţământul preşcolar din reşedinţa de judeţ. Potrivit primarului Sucevei, ministrul Popa şi-a declarat disponibilitatea pentru rezolvarea aspectelor abordate pe durata întrevederii, Lungu mulţumindu-i pentru  aceasta. „Am avut o întâlnire cu domnul ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa. Am discutat mai multe probleme şi ţin să-i mulţumesc pentru timpul acordat şi disponibilitatea de a rezolva aspectele discutate”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Printre problemele puse pe tapet s-au numărat construirea, cu fonduri guvernamentale, a unei grădiniţe noi în cartierul Iţcani, în curtea Şcolii Gimnaziale nr.7 şi avizarea, de către Ministerul Educaţiei, a documentaţiei privind ridicarea, cu finanţarea europeană nerambusabilă, a altei grădiniţe noi în cartierul Burdujeni-sat, în perimetrul Şcolii Gimnaziale nr. 6. Un punct important de pe ordinea de zi a întâlnirii a fost găsirea unei soluţii pentru finalizarea lucrărilor de construire a Grădiniţei pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, propunerea fiind cea de acordare de susţinere financiară guvernamentală, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Execuţia începută de mai bine de 10 ani a fost sistată inclusiv  din cauza necazurilor financiare ale constructorului, promovarea unui proiect pentru accesarea de bani de la UE nefiind posibilă.Nu în cele din urmă, abordată a fost şi urgentarea avizării transferării unui cămin de elevi al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară către Universitatea  „Ştefan cel Mare” Suceava. Primele demersuri în acest sens au fost demarate în urmă cu câţiva ani, Valentin Popa, rectorul de la acel moment al USV, intenţionând să preia şi să modernizeze respectivul imobil, în aşa fel încât să poată oferi găzduire studenţilor instituţiei universitare sucevene.