19 martie 2018


Primăria introduce energia electrică pe mai multe străzi noi aflate în beznă  

·        „Multe dintre acestea sunt private, cei de acolo vin prima dată la Primărie şi, ca atare, vom face extinderi de reţele de energie şi iluminat public”, a spus primarul Ion Lungu.
·        Extinderi vor avea loc inclusiv în cartierele nou-construite, însă pe 30 dintre cele 74 de artere nu se putea interveni, deoarece terenurile se află în proprietate particulară.
Sistemul de iluminat public va fi introdus, pentru prima dată pe două străzi de la periferia cartierul „George Enescu” al municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat că, în acest caz, licitaţia de atribuire a lucrărilor a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, aceasta finalizată fiind abia la finele lunii trecute. „Este vorba despre zona Cartodrom, cu strada nouă şi o parte din strada > . Licitaţia fost de 22 februarie 2017, pe SEAP, pentru amândouă străzi câştigătorul fiind Astralux Suceava. Pe prima dintre ele valoarea lucrărilor este de 11.600 de lei, iar pe cea de a doua de 26.700 de lei. Vom continua acest lucru mai ales pe străzile noi. Multe dintre acestea sunt private, cei de acolo vin prima dată la Primărie şi, ca atare, vom face extinderi de reţele de energie şi iluminat public”, a spus primarul Ion Lungu.   Un anunţ similar a fost făcut anterior şi în legătură cu extinderile de pe strada „Bistriţei” din cartierul Obcini, unde licitaţia de execuţie a fost adjudecată de Energo Sistem, pentru 43.300 de lei. Astfel, lumina artificială pe timp de noapte nu va lipsi în zona în care funcţionează Inspectoratul Teritorial de Muncă şi fostul sediu de cartier al Romtelecom. De asemenea, „în cărţi” este şi perimetrul Blocului H1, cât şi cel al caselor particulare din preajmă. În urmă cu circa 2 ani Ion Lungu, municipalităţii sucevene făcea public faptul că extinderi de reţele electrice vor avea loc în cartierele nou-construite, însă pe 30 dintre cele 74 de artere nu se putea interveni, deoarece terenurile se află în proprietate privată. Reamintim că, în municipiul Suceava, cu fonduri elveţiene în valoare de 13,19 de milioane de lei, este în curs de implementare Proiectul „Managementul modern şi eficient al iluminatului public”.  Acesta prevede montarea a 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; înlocuirea şi montarea a 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat, precum şi înlocuirea cablurilor şi amenajarea unui sistem de telegestiune.