15 martie 2018


Aproape 80% din străzile Sucevei au nevoie de reparaţii după ieşirea din iarnă
·        În 2018, din bugetul local se vor cheltui circa 25 de milioane de lei, intervenţii urmând a avea loc pe 247 de străzi din totalul de 313 din reşedinţa de judeţ.  
·        „Ştim că este noroi pe străzile de pământ, dat am luat măsuri, mai multe formaţii fiind pe teren, în special în Burdujeni-sat şi Iţcani”, a declarat edilul-şef Ion Lungu.         
Primăria municipiului Suceava a adoptat programul de reparaţii şi întreţinere a străzilor în anul 2018. Primarul Ion Lungu a arătat ieri, într-o conferinţă de presă, că în lucrări vor intra 247 de străzi, dintre care pe 13 vor fi tunate covoare asfaltice, 130 vor fi plombate, iar 104 vor fi balastate. În 2018, din bugetul local va fi cheltuită cu infrastructura rutieră suma de 24,95 de milioane de lei, reparaţiile necesitând 20 de milioane de lei, în timp ce 4,95 de milioane de lei vor lua calea investiţiilor. „Avem bani pentru reparaţii străzi. Din totalul de 313, un număr de 247 de străzi vor intra în programul de reparaţii, asfaltare, reabilitare şi turnare de covoare asfaltice, ceea ce înseamnă 78,90%”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Covoare asfaltice vor fi turnate pe străzile „Curtea Domnească”, „Ion Irimescu”, „Traian Tăranu”, „Lev Tolstoi”, „Eternităţii”, „Mihail Sadoveanu”, „Bogdan Vodă”, „Mărăşeşti”, „Mihail Kogălniceanu”, „Leca Morariu”, „Viitorului”, „Vasile Bumbac”, precum şi în parcarea de lângă Catedrala „Naşterea Domnului”. Zilele acestea se lucrează la balastări de străzi de pământ, pe „Traian Ţăran”, „Emil Cioran”, „Nicolae Titulescu”, „Iuliu Maniu”,  „Nichita Stănescu”, „Pietrăriei”, „Decebal”, „22 Decembrie”, „Vasile Pârvan”, „Dragomirna”, „Slt. Turturică”, „Mitropolit Dosoftei” şi  „Eraclie Porumbescu”. „Ne dorim ca până de Sărbătorile de Paşte să intervenim pe aceste străzi. Sunt probleme, dar trebuie să dăm iernii ce este al iernii. A fost zăpadă, s-a topit, iar acum plouă. Ştim că este noroi pe străzile de pământ, dat am luat măsuri, mai multe formaţii fiind pe teren, în special în Burdujeni-sat şi Iţcani”, a declarat edilul-şef Ion Lungu.