29 martie 2018

Introducerea gazelor naturale în Burdujeni-sat este scoasă la licitaţie 
·        „Doamne ajută! să adjudecăm această licitaţie, să nu fie contestaţie, şi să putem demara lucrările de aducţiune a gazului metan, încă din acest an, în Burdujeni-sat”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.
·        Dintre cei 977 de proprietari chestionaţi, 97,95% au declarat că vor să fie branşaţi cu maşini de gătit, sobe sau centrale pentru încălzirea locuinţelor.
·        În 2008, Suceava ieşea din asocierea cu E-on Gaz, a o consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea gratuită a noii investiţii.
Primăria municipiul Suceava  a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de introducerea alimentării cu gaze naturale în Burdujeni-sat şi în cartierul „Tinereţii” de pe Dealul Mănăstirii. Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, edilul-şef opinând că, în cazul în care rezultatele licitaţiei nu vor fi contestate, lucrările ar putea demara încă din acest an. „S-a finalizat documentaţia şi a fost trimisă către SEAP. Aşteptăm să se primească lumină verde de acolo, să se stabilească data licitaţiei. Este vorba despre extinderea conductei de medie presiune, montarea staţiei de medie presiune, precum şi de realizarea reţelelor de presiune redusă pe toate străzile din Burdujeni-sat şi din cartierul <Tinereţii>, de pe Dealul Mănăstirii”, a declarat edilul-şef Ion Lungu. Valoarea totală a lucrărilor care sunt scoase la licitaţie este de 3,93 de milioane de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată (TVA). Criteriile de departajare sunt cele privind preţul cel mai scăzut, lucrările similare executate în ultimii 5 ani, valoarea în echivalent a acestora să neputând să fie mai mică de 3,5 milioane de lei. Firmele competitoare trebuie să depună şi o garanţie de 10% din valoarea adjudecată a execuţiei, intervenţiile urmând a se desfăşura pe durata de 36 de luni. „Doamne ajută! să adjudecăm această licitaţie, să nu fie contestaţie, şi să putem demara lucrările de aducţiune a gazului metan, încă din acest an, în Burdujeni-sat”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei. În urmă cu un an, Primăria Suceava se asocia cu Delgaz „Moldova”, în vederea extinderii alimentării cu gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi „Tinereţii”. Debitul suplimentar de gaze naturale necesar extinderii reţelelor de alimentare în cartierul Burdujeni-sat, cât şi în cartierul „Tineretului” de pe Dealul Mănăstirii  este de peste 3.300 de metri cubi, dintre cei 977 de proprietari chestionaţi, 97,95% declarând că vor să fie branşaţi cu maşini de gătit, sobe sau centrale pentru încălzirea locuinţelor. Reamintim că în august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la asocierea cu E-on Gaz pentru extinderea alimentării cu gaze naturale în cartierul Burdujeni-sat. Primarul urbei, Ion Lungu, declara, la acea dată, că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea gratuită noii investiţii, inclusiv cea realizată din cofinanţarea de la bugetul local.