28 martie 2018

Printr-un nou regulament,
Operatorii suceveni de publicitate vor fi obligaţi să asigure siguranţa cetăţenilor şi integritatea bunurilor
·       Construcţia-suport pentru mijlocul de publicitate va fi realizată după soluţii şi din materiale corespunzătoare, aceasta urmând a fi demolată după o perioadă mai mare de 60 de zile de nefolosire în scopul pentru care a fost înfiinţată.
·       Amplasarea mijloacele de publicitate este interzisă pe spaţiile verzi, locurile de joacă pentru copii, sediile instituţiilor, arbori, zona carosabilă, monumentele istorice, clădirile degradate, dar şi în incinta cimitirelor, lăcaşurilor de cult, în parcuri şi pe semnele de circulaţie.
Primarul municipiului Suceava este obligat să ceară proprietarului mijlocului de publicitate desfiinţarea construcţiei-suport pentru mijlocul de publicitate, atunci când constată lipsa afişării materialelor publicitare pe o perioadă mai mare de 60 de zile. Aşa prevede noul proiect de Regulament local privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate care va fi pe masa de dezbateri a şedinţei ordinare din  această lună a Consiliului Local, proiect  în care se precizează că amplasarea mijloacelor în cauză se poate face atât pe domeniile publice şi domeniile private ale statului şi ale unităţilor administrativ-teritoriale, cât şi pe proprietăţile private ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, cu respectarea prevederilor legale. Conform noilor reglementări, amplasarea mijloacele de publicitate este interzisă în ariile protejate, pe spaţiile verzi cu caracter ornamental, pe locurile de joacă pentru copii, pe sediile autorităţilor administraţiei publice locale şi pe cele ale instituţiilor publice, cu excepţia afişajului privind activitatea desfăşurată de către acestea. Regulamentul propus aprobării Consiliului Local interzice amplasarea mijloacelor publicitare pe arbori, precum şi pe zona carosabilă a drumurilor, pe obiectivele de artă monumentală, monumentele istorice, clădirile aflate în avansată stare de degradare, dar şi în incinta cimitirelor, lăcaşurilor de cult, troiţelor, scuarelor, parcurilor şi grădinilor publice. Totodată, printre altele, amplasarea de mijloace publicitare nu este permisă pe semnele de circulaţie, pe stâlpii de iluminat public, pe benzile de delimitare a sensurilor de circulaţie, dar şi pe lucrările de artă care traversează drumul. Pe de altă parte, în scopul asigurării siguranţei cetăţenilor şi integrităţii bunurilor, operatorii de publicitate vor fi obligaţi să-şi realizeze mijloacele publicitare din materiale şi elemente structurale care respectă actele normative privind calitatea în construcţii. Mijloacele publicitare nu pot fi amplasate la o distanţă mai mică de 2 metri faţă de limita de proprietate a clădirilor sau terenurilor private ale persoanelor fizice şi persoanelor juridice, fără acordul scris al proprietarilor. Nu în cele din urmă, operatorii de publicitate vor avea obligaţia identificării prin inscripţionarea mijloacelor publicitare cu informaţii privind denumirea operatorului, codul de identificare fiscală a acestuia şi numărul autorizaţiei de construire.