01 martie 2018


Doi competitori se bat pentru repararea trotuarelor cu pavele
·        Contractul cu Symmetrica Vereşti a fost prelungit cu încă 4 luni, lucrările efective urmând a demara Sărbătorile pascale.
Primăria municipiului Suceava a scos la bătaie contractul pentru repararea trotuarelor cu pavele, cel vechi fiind deja expirat.   Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că la licitaţie au fost depuse două oferte, una a Asocierii Fibracis Grup Suceava şi Eris Pavaje Alba, iar cealaltă a Symmetrica Suceava. „Ne dorim să se finalizeze cât mai repede această licitaţie, întrucât sunt tot mai multe solicitări de reparaţii trotuare. Oamenii şi doresc trotuare reparate şi cred că s-au făcut lucruri bune din acest punct de vedere în municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că, dacă nu vor exista contestaţii, câştigătorul va fi cunoscut până în aprilie, lună în care ar urma să demareze reparaţiile efective. Până atunci, contractul cu Symmetrica Vereşti a fost prelungit cu încă 4 luni, conform prevederilor legale.
În 2015, la licitaţia similară depuse au fost două oferte din partea Victor Construct Botoşani şi, respectiv, a Symmetrica Vereşti. După deliberările din comisie, câştigătoare a fost declarată aceasta din urmă, cu o ofertă de 81,58 de lei de fiecare metru pătrat amenajat, faţă de 119,69 de lei metrul pătrat, cu care a licitat firma concurentă, criteriul de departajare fiind preţul cel mai redus. Potrivit lui Ion Lungu, pe lângă aspectul estetic, pavelele se bucură şi de avantajul de scoaterii şi „re-plantării” rapide la loc, în cazul unor avarii, intervenţiilor în subteran sau de altă natură. În anul 2010, contractul de reparare a trotuarelor a fost câştigat tot de societatea comercială Symmetrica.