14 iulie 2010

Prefectura le cere administraţiilor locale să treacă la reduceri de personal

Nerespectarea prevederilor privind încadrarea în numărul maxim al posturilor, precum şi al cheltuielilor de personal se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 40.000 lei
Prefectura Suceava a trimis adresă fiecărei primării din judeţ, informându-le asupra prevederilor OUG nr. 63/2010, act normativ intrat în vigoare la data de 6 iulie, prin care sunt stabilite norme referitoare la numărul maxim de posturi de la nivelul acestora. Potrivit proaspetelor prevederi, în termen de 40 de zile de la data amintită, primăriile trebuie să aprobe noile organigrame şi să rectifice bugetele de venituri şi cheltuieli, atât ale aparatului propriu, cât şi ale instituţiilor publice din subordine, indiferent de modul de finanţare, astfel încât să se asigure încadrarea în numărul maxim de posturi impus.
„Instituţia prefectului va efectua verificarea legalităţii hotărârilor Consiliului Judeţean şi consiliilor locale, astfel încât să respecte prevederile legale în cauză. Totodată, împreună cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, se va monitoriza încadrarea în numărul de posturi şi a nivelului cheltuielilor de personal”, subliniază prefectul Sorin Arcadie Popescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, numărul maxim de posturi cuprinde inclusiv funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi, secretar al judeţului, primar, viceprimari şi secretari ai unităţilor administrativ teritoriale. De asemenea, aceeaşi regulă se aplică aparatelor de specialitate şi instituţiilor publice de interes local, cu sau fără personalitate juridică, indiferent de forma de finanţare. Nerespectarea prevederilor privind încadrarea în numărul maxim al posturilor, precum şi în cheltuielilor de personal, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 40.000 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se face de către persoane împuternicite în acest scop de Curtea de Conturi, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor Publice.