07 iulie 2010


Primarul Lungu bate obrazul spaniolilor executanţi la staţia de tratare-epurare
· Pentru că ţine la preţ, Dytras nu găseşte amatori pentru preluarea lucrărilor în antrepriză
· „ Nici firmele româneşti nu pot să lucreze pe degeaba”, spune primarul Ion Lungu

Conducerea municipalităţii sucevene a convocat la Suceava pe directorul preşedinte
general al Dytras Spania, firma care a câştigat la licitaţie lucrările de modernizare a staţiei de tratare-epurare a apelor menajere. Demersul este urmare a întârzierilor înregistrate la investiţia din cadrul Programului ISPA, măsurile de recuperare a rămânerilor în urmă fiind abordate cu Enrique Fernandez, şeful societăţii spaniole executante. Primarul Ion Lungu declară că principalul impediment constă în găsirea unor sub-contractori la obiectivul din Lunca Sucevei, pasul fiind bătut pe loc şi din cauza Dytras, care vrea să dea lucrările în antrepriză la un preţ cât mai mic. „Am făcut apel la deblocarea acestei stări de lucruri. Am spus foarte clar că nici firmele româneşti nu pot să lucreze pe degeaba. Nu vrem să ne amestecăm în treburile interne ale Dytras, însă trebuie găsită o soluţie, astfel încât să fie încheiate cât mai rapid contractele de execuţie pe partea de instalaţii electrice şi mecanice, şi, de asemenea, să se deblocheze lucrările la obiectivele civile”, precizează edilul şef, adăugând că o evaluare a progreselor se va face pe 15 august, în prezenţa aceluiaşi oficial spaniol.
Primarul Lungu spune că graficele de execuţie vor fi monitorizate foarte atent, întrucât nerespectarea traseului tehnologic, respectiv lipsa unei verigi din circuit, duce la punerea în imposibilitatea de a funcţiona a întregii staţii de tratare-epurare. Lucrările ar trebui încheiate cel mai târziu în noiembrie, venirea anotimpului rece nefiind propice acestora.
În cadrul Programului ISPA, contra a 13,66 milioane de euro, de modernizarea staţiei de epurare şi tratare din Lunca Sucevei se ocupă Dytras Spania. Contractul de asistenţă tehnică a investiţiei a fost semnat cu EPTISA, şi are valoarea de 3,16 milioane euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu