20 iulie 2010

Serviciu de implementare a proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă



• La nivelul executivului judeţean şi direcţiilor subordonate sunt pe cale de a fi materializate proiecte de peste 100 de milioane de euro
Începând cu 1 august 2010, în subordinea Consiliului Judeţean Suceava se înfiinţează Serviciul de implementare a proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.
După cum îi arată şi numele, noua structură va avea ca obiect de activitate aplicarea şi urmărirea proiectelor cu finanţare comunitară nerambursabilă. Personalul va deservi proiectele derulate de Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate, numărul de posturi urmând a fi stabilit în funcţie de valoarea cumulată a investiţiilor în curs. Salarizarea fiecărui dintre lucrători se va face din bugetul instituţiei pentru care se desfăşoară activitatea de implementare a proiectului respectiv.
La nivelul executivului judeţean şi direcţiilor subordonate sunt pe cale de a fi materializate proiecte de peste 100 de milioane de euro. „Prin urmare, numărul de posturi admis peste cel pe care îl suportă organigramele instituţiilor este de 10 funcţii contractuale. Nu am niciun interes să umflăm aceste posturi, legea ne dă voie, fiind vorba despre un bonus pentru cei care angajează mai multe proiecte în perioada următoare. Am creat acest serviciu, dar nu l-am ocupat cu niciun post în momentul de faţă. Însă, la orizont vin programele transfrontaliere şi altele”, subliniază preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Printr-o adresa Prefecturii a fost transmis numărul maxim de posturi, urmând ca angajarea personalului - specialişti în managementul de proiect să se facă pe o perioadă determinată.