06 iulie 2010


Municipalitatea a premiat asociaţiile câştigătoare ale concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului”
· Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia 23+27 Obcini este pe locul fruntaş
Ieri, conducerea municipalităţii a premiat asociaţiile de proprietari câştigătoare ale concursului de înfrumuseţare a urbei „Toţi pentru curăţenia oraşului”. Viceprimarul Lucian Harşovschi a înmânat 6 diplome de participare pentru „cei apropiaţi de podium” şi o parte din menţiuni, primarului Ion Lungu revenindu-i decernarea premiilor. „Cei care nu primesc bani astăzi, să nu fie supăraţi. Comisia a fost cât se poate de obiectivă. Sigur, există şi subiectivism , însă evaluarea este cât se poate de aproape de realitate”, a spus adjunctul şefului executivului local, Lucian Harşovschi, adăugând că banii vor ajunge în contul asociaţiilor învingătoare cât mai curând posibil.
Întrucât premiul întâi a fost anulat pe motiv de insuficientă implicare a competitorilor, pe poziţia a doua(cu 15.000 de lei recompensă) s-a situat Asociaţia 23+27 Obcini(65 de puncte), cu preşedinte Neculai Mătăsaru şi administrator Lurenţiu Rotaru, structură care în 2009 a ocupat, de asemenea, locul fruntaş. „Dl Mătăsaru este un om care se implică. Vine el cam des pe la primărie, dar face şi treabă la o asociaţie care este mare şi grea în acelaşi timp”, l-a lăudat primarul Ion Lungu pe şeful de asociaţie din Obcini.
Neculai Mătăsaru a precizat că, în ciuda protestului unor colegi, Asociaţia de proprietari 23+27 are în întreţinere, printre altele, o suprafaţă de 12.853 de metri pătraţi, 3574 de metri de gard viu şi 879 de pomi. „Am cumpărat seminţe, răsaduri, bidinele, var iar pomii au fost văruiţi. Spaţiile verzi şi gardurile vii sunt cosite şi tunse, strada Bistriţei este aranjată, iar acum, pe ploaie, oamenii mei lucrează pe strada Rulmentului. Am cumpărat şi o moto-cositoare, şi rugăm specialiştii de Rosal să ne înveţe cum să o folosim”, a spus Neculai Mătăsaru.
În urma deliberării, premiul al treilea a fost adjudecat de Asociaţia 32 Burdujeni, cu 62 de puncte, iar cele 5 menţiuni s-au îndreptat către asociaţiile nr. 16-Centru, nr. 44-Burdujeni, 10-Centru, 34-Burdujeni şi 25-Centru. Iniţial, administrativul local a pus la bătaie 50.000 de lei, prima clasată trebuind să se aleagă cu 20.000 de lei, cea de doua cu 15.000 de lei, a treia cu 10.000 de lei, iar cea de a patra cu o menţiune de 5000 de lei. Ca urmare a dezinteresului pentru întreţinerea curăţeniei, premiul de 20.000 de lei nu a mai luat calea unui singur câştigător, ci a fost împărţit, sub formă de menţiuni, la încă 4 asociaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu