18 iulie 2010

Primăria bate la poarta Guvernului pentru banii necesari la reabilitarea termoficării

La începutul lunii care vine începe revizia instalaţiilor, Termica sperând să înlocuiască şi o porţiune de magistrală aflată în stare avansată de uzură
Municipalitatea suceveană încă mai speră să primească bani de la Guvern în vederea reabilitării reţelelor de termoficare. La începutul lunii care vine, Termica va demara lucrările de revizie a sistemului de producere, transport şi distribuţie a agentului termic, iar autorităţile locale vor să ştie pe ce fonduri contează. În acest sens, primarul Ion Lungu a făcut intervenţii personale la Ministerul Administraţiei şi Internelor, solicitând finanţare în cadrul Programului guvernamental „Termoficarea 2008+2015”. Edilul şef spune că în bugetul de stat sunt prevăzute sume cu această destinaţie şi că municipalitatea contează pe partea care îi revine. „Am avut, la Bucureşti, discuţii referitoare la sumele pe care le putem primi în această vară în cadrul Programului . În luna august vom demara lucrările de reparaţii la sistemul de termoficare şi, de aceea, trebuie să ştim dacă Guvernul n epoate ajuta cu ceva bani şi în anul acesta. În buget sunt prinse fonduri în acest sens, ca atare speră să primim nişte sume în perioada care vine”, subliniază primarul Ion Lungu.
Revizia instalaţiilor termice va începe la 1 august şi va dura toată luna, interval în care sucevenii nu vor avea apă caldă la robinete. Cu acest prilej, Termica va înlocui şi o porţiune de magistrală de pe străzile „Ciprian Porumbescu” şi „Mihai Viteazu”, în 2009 administraţia locală primind din Capitală 5 milioane de lei. De asemenea, în reabilitarea magistralelor de transport şi a reţelelor de distribuţie, precum şi în modernizarea punctelor termice, investite au fost 10 milioane de euro din finanţarea primită în cadrul Proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”.