07 iulie 2010


Primăria va da 1,5 milioane de euro pentru consolidarea terenului viitoarei parcări subterane
Plenul deliberativului local va aproba, într-o întrunire extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru intervenţiile de consolidare cu piloni sectanţi a terenului pe care vor fi amenajate locurile subterane de parcare din centrul Sucevei.
Este vorba despre fonduri de 4,1 milioane de lei pentru parcarea nr. 1 şi de 2.7 milioane de lei pentru parcarea nr. 2, total echivalent a 1,5 milioane de euro. Sumele necesare ar urma să fie asigurate din creditul Dexia KommunalKredit Bank AG Austria aferent emisiunii de obligaţini municipale, respectiv din banii destinaţi iniţial contribuţiilor neelegibile la Programul ISPA şi rămaşi neutilizaţi. „Sunt lucrări care vor fi făcute de primăria municipiului Suceava, înaintea începerii execuţiei efective. Finanţarea o va asigura tot primăria şi ne dorim ca această primă intervenţie să fie finalizată în toamnă. Am avut discuţii la Dexia, în Bucureşti, iar în măsura în care vom veni cu o hotărâre de Consiliu Local, oficialii acesteia sunt de acord cu o redistribuire între obiectivele de investiţii amintite. Astfel vom face posibilă finanţarea de 6 milioane de lei pentru demararea proiectul POR de parcări din zona centrală”, arată şeful administraţiei locale, Ion Lungu.
Necesitatea lucrărilor suplimentare a rezultat după discuţiile cu firma de consultanţă Search Corporation Bucureşti, primarul considerând că efortul merită, întrucât este vorba despre o ocazie cu care Suceava nu s-ar mai putea întâlni. Aceasta în condiţiile în care mare cea mai mare parte din finanţare, adică 9 milioane de euro, este nerambursabilă, cele 170 de locuri de parcare putând aduce sume consistente bugetului local.
Municipiul Suceava este primul beneficiar al Programului Regional Operaţional(POR), finanţarea fiind acordată în calitatea de pol de dezvoltare urbană pe care urbea reşedinţă o are. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi accesate pe cele 5 proiecte din cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor” este de 28,8 milioane de euro, eligibile fiind 23,4 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu