12 iulie 2010

Chioşc „Info Scut” pentru protecţia consumatorului

• Cei mai mulţi suceveni sunt nemulţumiţi de serviciile de încălzire, distribuire apă caldă şi apă rece, de cele de transport în comun, precum şi de calitatea factorilor de mediu
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului „Info Scut” Suceava va amenaja un info-chioşc pentru informaţii şi consultanţă în domeniul legislaţiei consumatorului. Aprobarea pentru repartizarea unei suprafeţe de teren de 25 de metri pătraţi a fost obţinută în deliberativul local, noua amenajare urmând a funcţiona pe strada „Lalelelor”. Preşedintele Asociaţiei, alesul local social-democrat Corneliu Caşu, a declarat că structura pe care o conduce este una neguvernamentală, fără scop lucrativ şi care nu se substituie organelor de control cu atribuţii în cercetarea şi luarea de măsuri pentru faptele care aduc atingere drepturilor consumatorului. „O dată cu aderarea la UE, Consiliul Europei a recomandat modificarea şi adaptarea metodelor de lucru la cele existente în spaţiul european, în aşa fel încât să poată fi accesate şi anumite fonduri. Într-un interval de timp mai scurt sau mai îndepărtat, sperăm să accesăm proiecte cu fonduri europene care să ajungă şi la Suceava”, subliniază dl. Caşu, adăugând că Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului „Info Scut” Suceava este membru fondator al Federaţiei Naţionale a Consumatorilor, precum al Consiliului director al acesteia din urmă.
Corneliu Caşu precizează că majoritatea celor care se adresează Asociaţiei sunt persoane nemulţumite de serviciile de încălzire, distribuire apă caldă şi apă rece, de cele de transport în comun, precum şi de calitatea factorilor de mediu. „Info Scut” acordă consultanţă şi asistenţă asupra modului de rezolvarea a aspectelor semnalate, înfiinţarea noului punct de informare venind în întâmpinarea cetăţenilor, cât şi a administraţie locale, prin afişarea hotărârilor de consiliul local, regulamentelor de funcţionare a societăţilor Termica, ACET şi TPL, din subordinea executivului, precum şi a altor firme de interes public.