06 iulie 2010


După 20 de ani de capitalism,
Bolnavii, puşi la zid
· Din cauza procentajului scăzut de compensare şi a scumpirii medicamentelor, tot mai puţini suferinzi vor avea acces la tratamente, crede vicepreşedintele PRM Suceava, Marcel Murariu
Organizaţia judeţeană a PRM Suceava se arată îngrijorată de perspectiva accesului scăzut al bolnavilor şi, mai ales al pensionarilor, la medicamentele de strictă necesitate. Această poziţie survine modificărilor în procedura de compensare, precum şi a scumpirilor cauzate de mărirea TVA şi cursului de schimb leu-euro. În aceste condiţii, vicepreşedintele judeţean, Marcel Murariu, consideră că responsabilii Ministerului Sănătăţii ar trebui să găsească soluţii pentru evitarea unei crize care ar putea cauza neplăceri serioase milioanelor de bolnavi din ţară. Dl. Murariu spune că, „pe spinarea” pacienţilor în România a înflorit o afacere înfloritoare, cea comerţului cu medicamente, preţul acestora fiind mult mai mare decât în Uniunea Europeană.
„Pe fondul unei stări precare de sănătate a populaţiei, cererea de pe piaţa de profil este una mare, iar de pe urma suferinzilor, unii întreprinzători fac adevărate afaceri. Nu este mai puţin adevărat că, de cele multe ori, din cauza unui lanţ interminabil de intermediari, medicamentele importate ajung în farmacii la preţuri duble faţă de cele din ţările de origine. În aceste circumstanţe, cred că se impun măsuri cât mai urgente, pentru că este nefiresc ca, la mai mult de 20 de ani de la Revoluţie, milioane de bolnavi să fie puşi, de-a dreptul, la zid”, a subliniat Marcel Murariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu