24 septembrie 2009


Mari reparaţii la Aeroportului Salcea, prin înlocuirea a 80 de dale de beton
· Potrivit unei statistici, din cele 3737 de dale din beton, peste 1000 erau fisurate ori cu suprafaţa erodată
· Consiliul Judeţean poartă negocieri cu mai mulţi potenţiali investitori, însă aceştia întârzie să vină cu o ofertă concretă de modernizare

Pe 5 octombrie vor începe lucrările de reparare de la pista de decolare-aterizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur anunţă că lucrările au în vedere îmbunătăţirea capacităţii portante a suprafeţei de rulare, înlocuite fiind 80 de dale de beton. Dl. Flutur spune că s-a ales această perioadă de intervenţii, pe motiv de constanţă relativă a temperaturilor, momentul fiind unul recomandabil din punct de vedere al normelor şi rigorilor tehnice. Potrivit domniei sale execuţia are două etape, termenul de încheiere a acesteia fiind 15 noiembrie. Întrucât se lucrează la capătul pistei, va exista un interval în care aceasta din urmă va fi mai scurtă cu 400 de metri. Cu destinaţia reparaţii şi îmbunătăţiri, la rectificarea din august, din bugetul judeţean s-a aprobat eliberarea unei sume 485.000 de lei, unitatea aero-portuară de la Salcea venind, de asemenea, cu un aport financiar de aproximativ 400.000 de lei.
Potrivit unei situaţii prezentată în Consiliul Judeţean, în martie 2008, din cele 3737 de dale din beton, peste 1000 erau fisurate ori cu suprafaţa erodată în profunzime. Pe de altă parte, dintr-un studiu de specialitate al IPTANA Bucureşti rezultă că pista de aterizare-decolare trebuie reconstruită şi nu doar reabilitată. În acest sens, au fost avansate variantele amenajării unei platforme rigide(betonate), ori a uneia elastice(asfaltate). De mai mult timp, Consiliul Judeţean poartă negocieri cu o serie de potenţiali investitori, printre care o companie mixtă italiano-chineze, austriecii de la Concefa şi spaniolii de la Rayet, însă aceştia nu au venit cu vreo ofertă concretă de modernizare a Aeroportului de la Salcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu