30 septembrie 2009


Pe străzile „Armenească”
Casele şi obiectivele de patrimoniu, afectate de vibraţiile utilajelor care sparg carosabilul
· „Toate casele tremură de jur-împrejur şi vin oamenii şi ne reproşează că le crapă pereţii”, declară viceprimarul Viorel Horodenciuc
Trepidaţiile de la picamerelor care intervin la săpăturile de la reţelele de canalizare şi termoficare de pe străzile „Armeneacă” şi „Dragoş Vodă”, provoacă, pe lângă disconfort fonic, mari stricăciuni la locuinţele riveranilor, precum şi la obiectivelor cu rezonanţă istorică din zonă. Mai mulţi suceveni din perimetrul respectiv, în care fac lucrări de reabilitare a canalizării şi de înlocuire a conductelor de transport a energiei termice, se plâng că utilajele care sparg betonul, dar şi autobasculantele de mare tonaj care transportă pământul de la săpături, au dus la apariţia de crăpături la pereţii locuinţelor din preajmă. „Toate casele tremură de jur-împrejur şi vin oamenii şi ne reproşează că le crapă pereţii. Le-am spus constructorilor să o lase mai încet cu toate picamerele, pentru că există şi monumente istorice şi este foarte greu de intervenit, mai ales pe strada Armenească”, declară viceprimarul Viorel Seredenciuc.
De altfel, din cauza suprapunerii intervenţiilor din programele ISPA şi Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, există pericolul ca acesta din urmă, adică cel de modernizare a termoficării, să nu fie încheiat, conform graficului, la 15 octombrie. Zona a dat cele mai mari bătăi de cap proiectantului, constructorilor şi primăriei, de vină fiind păienjenişul de reţele de tot felul, de la cele de apă sau electrice, şi până la cele de telefonie. De asemenea, din cauza anomaliilor şi dificultăţilor de tot felul, lucrările respective s-au dovedit un adevărat studiu de caz şi un teren de încercare pentru factorii responsabili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu