08 septembrie 2009


Incertitudini privind reluarea furnizării apei calde pe 1 octombrie
· Din cauza numărului mic de sudori, montarea conductelor este întârziere, vremea nefavorabilă putând pune piedici în calea respectării graficului de lucrări
· „Dacă nu faceţi tot posibilul să recuperăm din graficul stabilit iniţial, nu ne vom putea încadra în termen”, le-a spus primarul Ion Lungu constructorilor
Conducerea primăriei Suceava solicită firmelor care lucrează la înlocuirea magistralelor de termoficare din reşedinţa de judeţ să suplimenteze numărul de muncitori din teren. La comandamentul de ieri, de la sediul administrativului local, edilul şef Ion Lungu le-a spus constructorilor că, aşa cum merge treaba, există riscul neîncadrării în termenul de redare în funcţiune de 1 octombrie, aşa cum s-a convenit de comun acord.
Dl. Lungu spune că le-a cerut executanţilor să lucreze sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale, însă până acum nu s-a întâmplat aşa, mulţi dintre lucrători, mai ales cei din judeţul Iaşi, plecând să-şi facă week-end-ul în familie. Şeful municipalităţii le-a pus în vedere celor prezenţi că au mai rămas doar trei săptămâni mari şi late până la momentul în care furnizarea apei calde ar trebui reluată, graficul stabilit nefiind respectat întocmai. „Dacă nu faceţi tot posibilul să recuperăm din graficul stabilit iniţial, nu ne vom încadra în termen”, a reliefat primarul, adăugând că în calcul trebuie luat şi impedimentul vremii nefavorabile. Domnia sa a evidenţiat că, dacă pe partea de săpături nu există întârzieri semnificative, la montarea şi îmbinarea conductelor prin sudură rămânerile în urmă sunt de natură să provoace îngrijorare. În opinia conducerii executivului numărul de sudori este insuficient, primul gospodar al urbei pretinzându-le constructorilor să-l dubleze. Totodată, Ion Lungu a recomandat ca forţa de muncă să fie concentrată pe reabilitarea conductelor principale de transport a agentului termice, şi mai puţin pe lucrările de la reţelele secundare de la punctele termice, care au ca termen de finalizarea data de 15 octombrie. În cadrul discuţiilor s-a pus accent şi necesitatea constituirii unei „permanenţe” cu responsabili de la societăţile de construcţii, consultant, proiectant, firmele locale de utilităţi, primărie, E-on Gaz şi E-on Electrica, astfel încât eventuale piedici din teren să fie îndepărtate cât mai rapid cu putinţă. Firma Conest Iaşi a promis că strada „Petru Rareş”, în zona Pieţei Mari, ar putea fi redeschisă traficului cel târziu vineri. Măsura ar avea ca urmare fluidizarea circulaţiei, deoarece pe Calea Unirii, din cauza lucrărilor din Programul ISPA, se circulă pe un singur sens.
Modernizarea sistemului de transport al energiei termice include magistralele nr. 1, 2 şi 3. Acestea din urmă însumează 5,3 km de conductă, iar valoarea lucrărilor se ridică la mai mult de 5 milioane de euro. Afectate de lucrări sunt şi vor fi circa 30 de străzi de pe traseul Piaţa Centrală-Primărie, Piaţa Centrală-Cartierul „George Enescu”-Cartierul Obcini şi Complexul comercial „Bila”-Cartierul ”Cuza Vodă”-Punctul termic nr. 6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu