11 septembrie 2009


La Suceava va funcţiona un centru naţional de informare turistică
· Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1,67 milioane lei, lucrările la clădirea de 112 de metri pătraţi durând 4 luni şi jumătate
La Suceava va funcţiona un centru naţional de informare turistică. Aleşii judeţeni, întruniţi ieri în şedinţă extraordinară, au aprobat indicatorii tehnico-economici şi documentaţia aferentă proiectului „Centru naţional de informare şi promovare turistică” care va fi promovat în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atracţiei României ca destinaţie turistică”. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1,67 milioane lei, lucrările la clădirea de 112 de metri pătraţi durând 4 luni şi jumătate. Construcţia de lângă Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” va avea demisol, parter şi etaj, acestea găzduind o zonă de primire, spaţii pentru informare şi expoziţii, precum şi mai multe birouri.
Potrivit vicepreşedintelui executivului judeţean, Vasile Ilie, noul serviciu are ca obiective promovarea susţinută a dezvoltării turistice; promovarea imaginii judeţului Suceava în ţară şi străinătate; realizarea de programe cu oficiile de turism din regiunile partenere din Europa; iniţierea de investiţii publice directe pentru restaurarea atracţiilor turistice cu grad ridicat de importanţă, precum şi identificarea resurselor turistice antropice şi naturale cu valorificare redusă, în scopul introducerii acestora în circuit. „Necesitatea înfiinţării unui centru de promovare şi informare turistică este justificată de aplicarea unor politici raţionale de dezvoltare şi modernizare durabilă pe plan judeţean, în vederea eficientizării actului de administrare a resurselor turistice”, subliniază Vasile Ilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu