18 septembrie 2009


Constructorii de pe DN 17 ţipă după banii pe lucrările efectuate şi neplătite
· Colas ameninţă că, în situaţia în care nu-şi primeşte banii, de la 1 octombrie va trage utilajele pe dreapta
· Mochlos pune în vedere că, din cauza lipsei resurselor financiare, bagă în blocaj şi firmele sucevene colaboratoare
· Gheorghe Flutur le-a cerut operatorilor răbdare, de la începutul lunii viitoare urmând a fi disponibilizate fondurile necesare

SCCF Group Colas Iaşi ar putea înceta lucrările pe care le-a câştigat la licitaţie şi le execută pe DN 17. Aşa a arătat ieri, la comandamentul de la Palatul Administrativ, consultantul din proiect, care a spus că a primit o notificare prin care constructorul amintit ameninţă că, în situaţia în care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR) nu-şi va onora datoriile, de la începutul lunii viitoare va trage utilajele pe dreapta. „Dacă întârzierile la plată către constructor persistă şi continuă, de la 1 octombrie acesta îşi suspendă lucrările”, a iterat consultantul în cauză.
În acelaşi spirit, reprezentatul Mochlos a solicitat lui Gheorghe Flutur să facă demersuri pentru ca firma grecească să intre în posesia sumelor restante care le sunt datorate, în prezent făcând intervenţii din resurse proprii, şi care nu le sunt suficiente. „Furnizorii cer avans şi scrisoare de garanţie, iar noi nu le putem asigura”, subliniază oficialul Mochlos, menţionând că societatea elenă are de încasat, de pe urma execuţiei din zona Dornelor, 3,9 milioane de euro. El a subliniat că, din cauză că nu a primit banii cuveniţi, a pus în dificultate financiară unele firme sucevene cu care colaborează, precum „Calcarul” Pojorâta, Cominco Frasin şi Loyal Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur a asigurat că, la începutul lui octombrie, Banca Europeană va mai elibera o tranşă din împrumutul guvernamental destinat modernizării drumurilor naţionale şi că, pe relaţia Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Români, vor fi disponibilizate drepturile restante. „Asigurăm constructorii că ne luptăm pentru asta. Aţi mai lucrat în construcţii şi sunteţi în cunoştinţă de cauză că plăţile nu se fac imediat, dar eu ştiu că, de la 1 octombrie, CNADNR dă drumul la plăţi. Deci nu este un interval prea mare care să vă facă să nu vă puteţi desfăşura”, le-a spus preşedintele Gheorghe Flutur constructorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu