17 septembrie 2009




Târgurile produselor agricole, teren de luptă politică între coalizaţii judeţeni de la PD-L şi PSD
· Partenerii de la PSD nu vor să mai fie vioara a doua în coaliţie şi să nu facă altceva decât joace aşa cum le cântă liderul judeţean al PD-L, Gheorghe Flutur
· Războiul de guerilă este purtat prin intermediul directorilor instituţiilor desconcentrate şi şefilor administraţiei judeţene sau celor locale
Anul acesta „Târgul lăptarilor” se va organiza pe 18 octombrie, anunţă directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Ştefan Indianu. Şeful primei instituţii agricole a judeţului ţine să dezmintă zvonurile conform cărora această manifestare de tradiţie nu se va mai ţine, menţionând, însă, că evenimentul nu avea loc pe 4 octombrie, aşa cum a anunţat primarul de Cîmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban. Intervenţia vine după ce edilul şef al municipiului de sub poalele Rarăului, localitate care a găzduit an de an festivalul, s-a plâns că Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală nu intenţionează să susţină financiar manifestările din 2009. Prilejul este folosit de Ştefan Indianu, directorul coordonator al DADR, pentru al pune la punct pe şeful administraţiei locale cîmpulungene, reamintindu-i lui Gabriel Constantin Şerban că Primăria Cîmpulung Moldovenesc este doar colaborator, şi nu organizator al acţiunii. „Toată lumea a înţeles că Festivalul lăptarilor nu va avea loc. Manifestarea se va ţine, dar nu pe 4 octombrie, aşa cum vrea cineva. Ei vor să facă acest festival la începutul lui octombrie. Însă precizăm că, prima şi prima dată, Direcţia pentru Agricultură este organizatorul, iar colaborator primăria municipiului Cîmpulung Moldovenesc”, explică Ştefan Indianu, adăugând că a trimis o scrisoare de înştiinţare lui Constantin Gabriel Şerban, „că poate dumnealui nu ştie despre acest lucru”.
În ultima perioadă, târgurile judeţene ale produselor agricole au devenit teren de luptă politică între organizaţiile sucevene ale PD-L şi PSD, războiul de guerilă fiind purtat prin intermediul directorilor instituţiile desconcentrate şi şefilor administraţiei judeţene sau celor locale.
Astfel, ca replică la „Târgul de toamnă”, organizat de Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Consiliul Judeţean(PD-L), anunţat de către şeful executivului judeţean Gheorghe Flutur pentru perioada 25-27 septembrie, conducerea PSD a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a venit cu „Zilele agricultorului sucevean”, din intervalul 2-4 octombrie. Evident este faptul că partenerii de la PSD nu vor să mai fie vioara a doua în coaliţie şi să nu facă altceva decât joace aşa cum le cântă liderul judeţean al PD-L, Gheorghe Flutur. „ se vrea o manifestare care să reunească toate ramurile agriculturii. Să nu mai fie târguri ale mărului, cartofului, lăptarilor şi altele. Pentru că facem târguri şi festivaluri la care lumea merge doar la mâncat mici şi la băut un şpriţ. Vrem să facem ceva din care cu toţii să aibă de învăţat”, a evidenţiat, şeful DADR, social-democratul Ştefan Indianu. Poziţia celor de la PSD este de înţeles, întrucât, recent, primarul de Cîmpulung Moldovenesc s-a declarat simpatizant PD-L, iar „Târgul lăptarilor” ar fi putea fi confiscat politic de Gheorghe Flutur, în interesul electoral al candidaturii lui Traian Băsescu la preşedinţia României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu