Inspectorii DSVSA au depistat,
Furnizori botoşăneni şi argeşean de carne tocată cu conţinut cabalin pe piaţa suceveană
· „Acţiunea de control continuă, iar măsurile sanitar-veterinare vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii comercianţilor în neregulă”, pune în vedere şeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au făcut analize pe probe de la 61 unităţi comerciale, scopul acţiunii constând în determinarea speciei de provenienţa a cărnii din produsele alimentare. Verificările survin unor reclamaţii privind comercializarea de carne de cal în carcasă, precum şi a introducerii, în pasta de mici, a unei părţi de compoziţie de origine cabalină. Directorul coordonator al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor dr. Petrea Dulgheru informează că, în trei cazuri, rezultatele analizelor au confirmat punerea pe piaţă a amestecului amintit. Astfel, amendaţi au fost, cu câte 1000 de lei fiecare, botoşăneanul Romică Maluş, surprins cu marfă în piaţa Vereşti, şi Mavili Com Udeşti, care vindea, la Liteni, produsul aprovizionat de la TC Affaires Piteşti. Carne tocată cu carne de cal era desfăcută şi la magazinul magazin Fadim Com Siret, aceasta fiind produsă de Agrocarm Company Botoşani. Comerciantului în cauză i s-a prescris o sancţiune contravenţională de 1200 de lei. Pe de altă parte doi suceveni s-au înşelat atunci când au cumpărat, la preţ mic, din portbagajul unor maşini, carne de cabalină de ocazie pe post de muşchi de bovină. „Acţiunea de control continuă, iar măsurile sanitar-veterinare vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii comercianţilor în neregulă. Prioritatea DSVSA o reprezintă controlul privind respectarea normelor de calitate şi salubritate, precum şi cele privind reţete de fabricare, în scopul garantării siguranţei alimentare şi sănătăţii publice”, explică dr. Petrea Dulgheru.
Furnizori botoşăneni şi argeşean de carne tocată cu conţinut cabalin pe piaţa suceveană
· „Acţiunea de control continuă, iar măsurile sanitar-veterinare vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii comercianţilor în neregulă”, pune în vedere şeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au făcut analize pe probe de la 61 unităţi comerciale, scopul acţiunii constând în determinarea speciei de provenienţa a cărnii din produsele alimentare. Verificările survin unor reclamaţii privind comercializarea de carne de cal în carcasă, precum şi a introducerii, în pasta de mici, a unei părţi de compoziţie de origine cabalină. Directorul coordonator al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor dr. Petrea Dulgheru informează că, în trei cazuri, rezultatele analizelor au confirmat punerea pe piaţă a amestecului amintit. Astfel, amendaţi au fost, cu câte 1000 de lei fiecare, botoşăneanul Romică Maluş, surprins cu marfă în piaţa Vereşti, şi Mavili Com Udeşti, care vindea, la Liteni, produsul aprovizionat de la TC Affaires Piteşti. Carne tocată cu carne de cal era desfăcută şi la magazinul magazin Fadim Com Siret, aceasta fiind produsă de Agrocarm Company Botoşani. Comerciantului în cauză i s-a prescris o sancţiune contravenţională de 1200 de lei. Pe de altă parte doi suceveni s-au înşelat atunci când au cumpărat, la preţ mic, din portbagajul unor maşini, carne de cabalină de ocazie pe post de muşchi de bovină. „Acţiunea de control continuă, iar măsurile sanitar-veterinare vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii comercianţilor în neregulă. Prioritatea DSVSA o reprezintă controlul privind respectarea normelor de calitate şi salubritate, precum şi cele privind reţete de fabricare, în scopul garantării siguranţei alimentare şi sănătăţii publice”, explică dr. Petrea Dulgheru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu