16 septembrie 2009


Preşedintele Gheorghe Flutur, acuzat că lasă specialiştii de la Direcţia Agricolă fără obiectul muncii
· Directorul economic al DADR, Radu Rusu(PSD), reclamă că prima instituţie agricolă a judeţului nu a fost consultată în vederea înfiinţării Asociaţiei „Produs în Bucovina”
· „Dl. Flutur se preocupă intens de agricultură, dar fără agricultori sau fără cei care coordonează şi sunt direct responsabili de acest domeniu”, spune dl. Rusu, menţionând că „Târgul de toamnă” al asociaţiei amintite este susţinut din bani publici
Directorul economic al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Radu Rusu(PSD), a criticat conducerea PD-L a Consiliului Judeţean care, „deşi trebuia să aibă o anumită pondere, nu şi-a manifestat intenţia de a colabora” la „Zilele agricultorul sucevean”, manifestare organizată de prima instituţie agricolă a judeţului, în intervalul 2-4 octombrie, în municipiul Suceava. Radu Rusu a informat ieri, într-o conferinţă de presă, că spre deosebire de „Târgul de Toamnă”, ţinut de Consiliul Judeţean şi Asociaţia „Produs în Bucovina”, între 25 şi 27 septembrie, la Iulius Mall, şi pentru care executivul judeţean alocă bani de la buget, la evenimentul DADR nu se percepe niciun fel de taxe de participare, expozanţii oferindu-se să facă mici sponsorizări, doar în vederea bunei desfăşurări a acţiunii.
„Într-adevăr, Consiliul Judeţean face manifestări la care noi nu am nu am fost cooptaţi şi nici măcar consultaţi, a se vedea acel . Însă, spre deosebire de cazul nostru, acolo se cheltuiesc bani publici şi asta trebuie să ştie toată lumea. Sunt fonduri ale Consiliului Judeţean, pe care le cheltuieşte, după ştiinţa şi bunăvoinţa sa, dl. preşedinte Gheorghe Flutur”, subliniază dl Rusu. Directorul economic al DADR reliefează că, dacă toată lumea a căzut de acord că judeţul Suceava are nevoie de agricultură, atunci este necesar ca să pună umărul şi Consiliul Judeţean, instituţie care „nu trebuie să facă doar spectacole şi festivisme la Iulius Mall sau în alte părţi”. Radu Rusu susţine că la întocmirea unei strategii în domeniu, Direcţia pentru Agricultură este cea care dispune de specialiştii cei mai buni şi că s-ar impune consultarea cu prioritate a acestora, şi nu a altora. „Dl. Flutur se preocupă intens de agricultură, dar fără agricultori sau fără cei care coordonează şi sunt direct responsabili de acest domeniu”, precizează directorul economic PSD al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Radu Rusu, menţionând că, ţinând de doctrinele politice, cei de la PD-L nu ar trebui să fie preocupaţi de subvenţii şi ajutoare de la stat, acestea fiind apanajul social-democraţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu