Carne de cal direct din portbagaj într-o parcare din apropierea Direcţiei Sanitar-Veterinare
· Un sucevean a dat 45 de lei pe un kg de muşchi de cabalină, crezând că este produs proaspăt superior de tăuraş
Inspectorii sanitar-veterinari recomandă sucevenilor să nu se aprovizioneze cu carne decât din unităţile autorizate şi nu la întâmplare, de pe stradă sau din spaţii insalubre. Aceasta după ce o gospodină a reclamat la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, că a cumpărat, din parcarea Colegiului naţional de informatică „Spiru Haret”, din preajma instituţiei sanitar-veterinare, carne cu caracteristici dubioase şi pe care o credea de vită. Suceveanca a declarat că a fost servită de către o femeie, direct din portbagajul unui autoturism Dacia de culoare deschisă, iar când a ajuns acasă a început să suspecteze că achiziţia, pe care a dat 11 lei pe kg, ar putea să fie carne de cabalină. Directorul coordonator Petrea Dulgheru arată că analizele din laboratorul DSVSA au scos în evidenţă că, într-adevăr, carnea provine de la un cal sacrificat, cel mai probabil, într-o gospodărie din apropierea municipiului Suceava. Ieşit din comun este cazul unui alt locuitor al Sucevei care a cumpărat, din loc neautorizat, 10 kg de muşchi contra imensei sume de 45 de lei pe un singur kilogram, dr. Dulgheru spunând că există suspiciuni că aceştia au tot origine cabalină. Respectivul a fost convins că este vorba despre carne de tăuraş de cea mai bună calitate, probele fiind încă în analiză la DSVSA. Recent, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au depistat doi agenţi economici care puneau la vânzare pastă de mici cu carne de cabalină, dr. Dulgheru precizând că verificările la operatorii economici care produc, depozitează, distribuie şi valorifică acest produs, precum şi carne tocată continuă.
· Un sucevean a dat 45 de lei pe un kg de muşchi de cabalină, crezând că este produs proaspăt superior de tăuraş
Inspectorii sanitar-veterinari recomandă sucevenilor să nu se aprovizioneze cu carne decât din unităţile autorizate şi nu la întâmplare, de pe stradă sau din spaţii insalubre. Aceasta după ce o gospodină a reclamat la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, că a cumpărat, din parcarea Colegiului naţional de informatică „Spiru Haret”, din preajma instituţiei sanitar-veterinare, carne cu caracteristici dubioase şi pe care o credea de vită. Suceveanca a declarat că a fost servită de către o femeie, direct din portbagajul unui autoturism Dacia de culoare deschisă, iar când a ajuns acasă a început să suspecteze că achiziţia, pe care a dat 11 lei pe kg, ar putea să fie carne de cabalină. Directorul coordonator Petrea Dulgheru arată că analizele din laboratorul DSVSA au scos în evidenţă că, într-adevăr, carnea provine de la un cal sacrificat, cel mai probabil, într-o gospodărie din apropierea municipiului Suceava. Ieşit din comun este cazul unui alt locuitor al Sucevei care a cumpărat, din loc neautorizat, 10 kg de muşchi contra imensei sume de 45 de lei pe un singur kilogram, dr. Dulgheru spunând că există suspiciuni că aceştia au tot origine cabalină. Respectivul a fost convins că este vorba despre carne de tăuraş de cea mai bună calitate, probele fiind încă în analiză la DSVSA. Recent, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au depistat doi agenţi economici care puneau la vânzare pastă de mici cu carne de cabalină, dr. Dulgheru precizând că verificările la operatorii economici care produc, depozitează, distribuie şi valorifică acest produs, precum şi carne tocată continuă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu